Breakthroughs Unveiled: 9 Pioneering Cleantech Stories This Week

Zbulime zbulimesh: 9 tregime pioniere të teknologjisë së pastër këtë javë

 

Titujt më të spikatur të teknologjisë së pastër të javës së kaluar padyshim u rrotulluan rreth thirrjes së konferencës së investitorëve të Tesla në tremujorin e tretë 2023. Kjo nuk është vetëm për shkak të statusit të Teslës si një lider global i teknologjisë së pastër, por edhe për shkak të natyrës së pazakontë të thirrjes, e cila potencialisht mund të nënkuptojë një ndryshim të rëndësishëm në trajektoren afatgjatë të Teslës. Një nga pikat kryesore është se pritshmëritë për Tesla-n, bazuar në deklaratat dhe parashikimet shumëvjeçare të Elon Musk për kompaninë, tani mund të jenë tepër optimiste dhe joreale. Tesla duket se është larg nga shkalla e saj e parashikuar më parë e rritjes vjetore prej 50% (CAGR) gjatë gjithë viteve 2020, një projeksion që Musk dhe ekipi i tij tani po e rishikojnë. Cybertruck përballet me një vonesë tjetër, dhe Musk pranoi, "ne gërmuam varrin tonë me Cybertruck.Jennifer Sensiba pretendon se pavarësisht nga Cybertruck, Tesla duhet të kishte ndjekur një dizajn më konvencional të kamionit, i ngjashëm me Truckla ose Ford Maverick. Musk u përpoq të artikulonte pritshmëritë e tij për Vetë-Driving të Plotë (FSD), dhe në përgjithësi, ai dukej i zymtë, madje edhe me sy të përlotur në fund të telefonatës. Ishte një kthesë e pazakontë e ngjarjeve.

Përveç artikujve të lartpërmendur, unë sugjeroj të shikoni shfaqjen tonë të dedikuar EV Obsession që mbulon thirrjen e konferencës Tesla.

Në një notë më pozitive, administrata Biden po injekton 3 dollarë.5 miliardë në "58 projekte në 44 shtete për të forcuar elasticitetin dhe besueshmërinë e rrjetit elektrik në të gjithë Amerikën.“Ky është një investim kritik që do të mbështesë ndjeshëm adoptimin dhe përdorimin e energjisë së rinovueshme. Financimi i konsiderueshëm buron nga Ligji Bipartizan i Infrastrukturës, i miratuar nga Kongresi përpara se republikanët të merrnin kontrollin e Dhomës së Përfaqësuesve në vitin 2022.

Dhe për një lajm të çuditshëm, me zemër të lehtë dhe disi çoroditës të lajmeve të teknologjisë së pastër për të lehtësuar gjendjen shpirtërore, Disney ka patentuar një lloj stacion karikimi intrigues EV. Është e paqartë se për çfarë synon Disney ta përdorë këtë, ku mund të zbatohet dhe si përshtatet në planet e tyre të përgjithshme. Ekziston gjithashtu një mundësi që asgjë të mos materializohet nga patenta, por kjo do të ishte pak zhgënjyese.

Ne publikuam gjithashtu raportin e fundit mbi shitjet e EV në Francë javën e kaluar. Tesla Model Y ende kryeson listat, e ndjekur nga makina të ndryshme kompakte elektrike. Në përgjithësi, Stellantis mban pjesën më të lartë të tregut për automjetet plug-in në vend, e ndjekur nga Aleanca Renault-Nissan dhe më pas Tesla.

Me revolucionin e vazhdueshëm të EV dhe lëvizjen më të gjerë "Electrify Everything", një gjë po bëhet e dukshme: ne kemi nevojë për një rritje të konsiderueshme të numrit të elektricistëve! Nëse jeni në kërkim të një pune ose po mendoni për një ndryshim karriere, vlen të përmendet se elektricistët, veçanërisht ata të specializuar në karikimin e EV, janë shumë të kërkuar. Në fakt, një nga pengesat kryesore për një kalim më të shpejtë drejt automjeteve elektrike mund të jetë mungesa e elektricistëve të aftë.

Në temën e vendeve të punës dhe ekonomisë, një studim i fundit thekson se kalimi në automjetet elektrike mund të sjellë 178 miliardë dollarë përfitime vetëm për shtetin e Illinois.

Të kthehemi te Tesla, BMW është prodhuesi më i fundit i automjeteve që njofton miratimin e Standardit të Karikimit të Amerikës së Veriut (NACS), i cili është standardi i karikimit të Teslës. Kjo i lë Volkswagen Group dhe Stellantis si prodhuesit më të shquar të automjeteve që ende nuk kanë deklaruar një kalim në NACS.

Në Ganë, kompania Kofa ka bashkëpunuar me TAILG për të krijuar një rrjet shkëmbimi të baterive për motoçikletat elektrike. Ndërmarrja e përbashkët synon të ketë "200,000 automjete elektrike duke përdorur rrjetin e ndërrimit të baterive Kofa deri në vitin 2030."Kjo do të ishte një arritje e rëndësishme!

Nëse jeni ende të uritur për më shumë, këtu janë zgjedhjet kryesore të Jo Borras për makinat elektrike që nuk janë nga Tesla. Unë pajtohem me disa zgjedhje, ndërsa të tjerat nuk përputhen plotësisht me këndvështrimin tim. Ju mund të ndiqni diskutimin tonë të dedikuar për këtë listë në YouTube.

 

--------Ky artik është pjesërisht i shkëputur nga CleanTechica.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.