Reportedly, Tesla's CEO, Elon Musk, is scheduled to visit Giga Berlin later this week.

Thuhet se CEO i Tesla, Elon Musk, është planifikuar të vizitojë Giga Berlin më vonë këtë javë.

Sipas një raporti të fundit nga Gjermania, pretendohet se CEO i Tesla, Elon Musk do të bëjë një vizitë në Giga Berlin-Brandenburg këtë të mërkurë. Musk pritet të ketë takime me zyrtarë gjatë vizitës së tij.

Informacionet e marra nga qarqet e korporatave, siç theksohet nga Table Media Berlin, sugjerojnë që Musk do të udhëtojë drejtpërdrejt nga Aeroporti BER në Grünheide pas mbërritjes së tij në Gjermani. Është raportuar se ai do të takohet me kryeministrin e Brandenburgut Dietmar Woidke dhe ministrin e ekonomisë Jörg Steinbach gjatë vizitës së tij.

Vizita e Musk nuk do të përfshijë vetëm takime me zyrtarë; ai pritet gjithashtu të vizitojë Gigafactory Berlin-Brandenburg, e cila kohët e fundit rifitoi energjinë pas një ndërprerjeje. Një vizitë e tillë ka të ngjarë të mirëpritet nga punonjësit e objektit, veçanërisht duke marrë parasysh demonstrimin e fundit në mbështetje të Tesla nga një numër i konsiderueshëm punonjësish të Giga Berlin.

Vizita vjen pas mbylljes së përkohshme të Giga Berlin-Brandenburg të Prodhimi i Model Y javën e kaluar pas një sulmi të dyshuar për zjarrvënie të pretenduar nga "Vulcan Group", i njohur për qëndrimin e tij të fortë anti-Tesla. Grupi e justifikoi sabotimin në një letër të postuar në kontrapolis.info, duke përmendur arsyet që lidhen me shqetësimet mjedisore dhe kundërshtimin ndaj operacioneve të Tesla-s.

Në përgjigje, Elon Musk kritikoi ashpër grupin që qëndron pas sulmit të dyshuar për zjarrvënie. Në një postim në X, CEO i Tesla denoncoi veprimet e grupit si të gabuara, duke thënë, "Këta janë ose eko-terroristët më budallenj përreth ose po manipulohen nga ata me motive të dyshimta mjedisore. Ndalimi i prodhimit të automjeteve elektrike, më mirë sesa automjetet me lëndë djegëse fosile, është jashtëzakonisht marrëzi."

 

 

-----------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.