Rumors swirl about the anticipated commencement date for the groundbreaking ceremony at Tesla's Giga Mexico site.

Thashethemet po qarkullojnë për datën e parashikuar të fillimit të ceremonisë së themelimit në sitin e Tesla-s Giga Mexico.

Thashethemet kanë qarkulluar për Giga Mexico të Tesla-s, veçanërisht në lidhje me ceremoninë e fillimit të saj. Punimet fillestare për Gigafactory në Distriktin Tesla të Nuevo León-it thuhet se kanë filluar përpara fillimit të vitit.

Kah fundi i dhjetorit, u bënë hapa të dukshëm në përgatitjen e vendit, duke përfshirë vendosjen e hyrjeve dhe daljeve përgjatë Monterrey-t - Autostrada Saltillio, siç njoftohet nga qeveria e Nuevo Leon. Megjithatë, plani për Giga Mexico ishte ende nën përsosjen e Teslës gjatë kësaj kohe.

Vëmendja tani është e fiksuar në ngjarjen e pritur novator, por ekziston një konsensus se puna e rëndësishme përgatitore duhet të përfundojë përpara se të fillojë ndërtimi aktual në gjigafabrikën e planifikuar të Tesla . Sergio Reséndez, Drejtor i Përgjithshëm i Colliers, mendoi se Tesla mund të qëndrojë në novator deri pas zgjedhjeve të përgjithshme të ardhshme të Meksikës në qershor 2024. Ai shprehu dyshime për shkak të natyrës sfiduese të organizimit të një ceremonie mes kufizimeve zgjedhore.

Reséndez nuk parashikon që Tesla të nisë novacionet në gjysmën e parë të vitit, duke ia atribuar këtë vonesë përgatitjes së nevojshme paraprake për Giga Mexico. Megjithatë, guvernatori Samuel García Sepúlveda ka një pikëpamje të ndryshme. Ai spekulon se Tesla mund të vazhdojë me ceremoninë në tremujorin e parë të 2024, duke përmendur përparimin e bërë në fund të vitit 2023 dhe duke minimizuar ndërhyrjen e mundshme zgjedhore.

Guvernatori theksoi ritmin global të Teslës dhe shprehu optimizëm për përparimet e dukshme deri në fund të janarit , pavarësisht pasigurisë në lidhje me ndikimin e zgjedhjeve të Meksikës në afatin kohor të Teslës.

 

--------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.