Tesla's Full Self-Driving Beta version 12.12 has been released to customers.

Versioni 12.12 i Tesla-s Full Self-Driving Beta është lëshuar për klientët.

Versioni 12.12 i Tesla-s për Vetë-Drejtim të plotë (FSD) po hap rrugën për klientët, duke sjellë përparime thelbësore në softuerin vetëdrejtues të Tesla-s. Shënimet e publikimit theksojnë një përmirësim të dukshëm, me grupin e lëvizjes së rrugëve të qytetit tani të mundësuar nga një rrjet i vetëm nervor nga skaji në skaj i trajnuar në miliona videoklipe. Kjo zëvendëson mbi 300,000 rreshta të kodit të qartë C++, duke treguar përkushtimin e Teslës ndaj teknologjisë më të avancuar.

Raportet e hershme nga klientët që kanë përjetuar versionin 12.12 të FSD Beta në rrugë tregojnë një përmirësim të rëndësishëm në softuerin autonom të Teslës. Testuesit kanë ndarë komente pozitive, duke theksuar përvojat më të buta të drejtimit, të shënuara nga zero ndërhyrje, marrje kontrolli ose momente të vështira.

Dhaval Shroff, një testues, shprehu besimin në përditësimin, duke thënë: "Kjo makinë nuk do të hyjë kurrë në një përplasje nëse e ndizni këtë gjë, edhe në mjedise të pastrukturuara." Shroff tërhoqi paralele midis Tesla FSD Beta v12 dhe ChatGPT, duke theksuar ndikimin transformues të këtij versioni në autonominë e makinës.

Elon Musk kishte përmendur më parë se versioni 12 kërkonte trajnime shtesë, veçanërisht në kushtet e reshjeve të mëdha, përpara se të lëshohej në klientët. Mbetet për t'u parë nëse versioni 12.12 ka adresuar dhe përmirësuar performancën e FSD Beta në skenarë të tillë sfidues të motit.

Në një zhvillim të dukshëm, Musk njoftoi se FSD Beta v12 do të heqë përcaktimin e tij "beta", duke shënuar një moment historik të rëndësishëm në evolucionin e softuerit autonom të Teslës. Ky ndryshim reflekton pjekurinë në rritje dhe besimin në aftësitë e teknologjisë vetëdrejtuese të Teslës.

 

 

---------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.