Tesla's battery system has successfully taken over the role of the state's final coal power plant, marking a significant milestone in the transition to cleaner energy sources. This achievement is a landmark moment in the region's journey towards sustainab

Tesla's battery system has successfully taken over the role of the state's final coal power plant, marking a significant milestone in the transition to cleaner energy sources. This achievement is a landmark moment in the region's journey towards sustainab

Shteti Aloha po i jep lamtumirën burimeve të dëmshme të energjisë për mjedisin dhe po përqafon një epokë të re ku qiejt e tij me diell ofrojnë më shumë sesa thjesht ananas të pjekur dhe nxirë dielli.

Sipas raporteve nga Electrek, Hawai'i ka inauguruar zyrtarisht një sistem baterish Tesla Megapack, duke zëvendësuar termocentralin e fundit të mbetur me qymyr. Shteti krenohet me kapacitetin më të lartë diellor për frymë, por me diellin që nuk shkëlqen 24/7, zgjidhjet e ruajtjes së energjisë janë thelbësore. Hawai'i synon të kalojë në 100% energji të gjelbër deri në vitin 2045 dhe iniciativat si projekti Kapolei Energy Storage, në pronësi dhe operuar nga Plus Power në anën perëndimore të Oahu, kontribuojnë ndjeshëm.

Plus Power pretendon se është " sistemi më i avancuar i ruajtjes së energjisë së baterive në shkallë rrjeti në botë", me specifikime që përfshijnë 135 MW / 540 MWh kapacitet dhe energji, "përgjigje të shpejtë të frekuencës" shtesë prej 50 MW/25 MWh për të stabilizuar rrjetin elektrik, "inerci virtuale" duke përsëritur funksionin e zbutjes së fuqisë së një turbine rrotulluese dhe aftësitë e "nisjes së zezë" për rikuperimin e rrjetit gjatë ndërprerjeve të energjisë.

Përfitimet e projektit shtrihen përtej Havaiëve, me potencialin për të reduktuar reduktimin e energjisë së rinovueshme me 69%, integrojnë 10 % më shumë burime të rinovueshme në shkallë të shërbimeve dhe mbështesin rritjen e energjisë diellore personale në çati.

Tranzicioni nga qymyri në burimet e pastra të energjisë është një fitore kolektive, pasi ndotja nga përdorimi i energjisë elektrike kontribuon ndjeshëm në emetimet e ngrohjes së planetit. Mbyllja dhe ripërdorimi i impianteve të qymyrit në vende me energji të pastër ilustron këtë prirje pozitive. Burimet e përballueshme dhe të arritshme të energjisë së gjelbër e bëjnë më të mundshëm që pronarët e shtëpive të adoptojnë panele diellore dhe përmirësime të tjera miqësore me mjedisin.

Figurat kyçe të përfshira në këtë moment historik shprehën krenarinë për udhëheqjen e Hawait në tranzicionin e energjisë së pastër. Mark B. Glick, shefi i energjisë në Hawai'i, theksoi angazhimin e shtetit, ndërsa Mike Snyder, drejtor i lartë në Tesla Megapack, theksoi rolin kritik të luajtur nga ky vend i pavarur i baterive. Brandon Keefe, kryetari ekzekutiv i Plus Power, e quajti atë një "pik historik" dhe një paraqitje e shkurtër në të ardhmen, ku bateritë në një shkallë të gjerë do të luajnë një rol kryesor në balancimin e rrjetit.

 

 

-------Artikulli i shkëputur nga Yahoo!tech.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.