Tesla Unveils Its Inaugural V4 Supercharger Station in Asia

Tesla zbulon stacionin e saj inaugurues të supermbushësit V4 në Azi

Tesla ka inauguruar stacionin e saj inaugurues të Supercharger V4 në Azi, i vendosur në Hong Kong, Kinë. Ky zhvillim përfaqëson prezantimin e infrastrukturës së re të karikimit në rajonet kryesore të Tesla-s.

Stacioni V4 Supercharger, i konfirmuar nga Tesla, është tani funksional në Lee Garden One në Causeway Bay, Hong Kong. Duke u mburrur me tre stalla të karikuesve V4 në këtë vend, së bashku me 12 tezga shtesë për Supercharger V3 në Lee Garden Three dhe Hysan Place, ai qëndron si qendra më e madhe e karikimit në ishullin Hong Kong, siç raportohet nga Pandaily.

Fan Jingyi, drejtori rajonal i Tesla-s, theksoi se Supercharger V4 është i pajisur me kabllo të zgjatur karikimi, duke lehtësuar komoditetin për pronarët e markave të ndryshme. Aktualisht, ai ofron një kapacitet karikimi deri në 250 kW për automjet. Megjithatë, një përditësim përmes ajrit (OTA) është planifikuar në të ardhmen për të rritur efikasitetin e karikimit. Sa i përket kostos së karikimit, ai do të pasqyrojë sistemin ekzistues V3, përafërsisht që varion nga 3,05 HK$ në 4,05 për kilovat orë (rreth 0,4 deri në 0,5 dollarë).

Hong Kongu mban Tesla si markën kryesore të makinave elektrike, me 6,415 nga 18,000 automjete elektrike të regjistruara rishtazi në gusht të këtij viti janë Teslas. Tesla aktualisht krenohet me 65 vende V3 Supercharger dhe 124 stacione karikimi të destinacionit, që përfshijnë të 18 distriktet në Hong Kong. Partneri i Tesla-s, Hysan Development, ka njoftuar një plan zgjerimi për të rritur numrin e stallave të përmirësuara të Tesla-s në 165, duke përfshirë 15 vende Supercharger dhe 150 stacione karikimi të destinacionit.

Pranimi i Supercharger V4 në Azi nënkupton nisjen zyrtare të Tesla të këtij produkti të ri në tre tregjet e tij kryesore: Evropë, SHBA dhe Kinë. Evropa ishte e para që dëshmoi prezantimin e këtyre stacioneve të reja të karikimit dhe aktualisht krenohet me numrin më të madh të instalimeve. Së fundmi, kompania ka filluar gjithashtu nxjerrjen e V4 Supercharger në SHBA, me dy vendndodhje të identifikuara tashmë.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Reuters.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.