Tesla unveils updated future vehicle lineup — and it's coming sooner than anticipated

Tesla zbulon linjën e përditësuar të automjeteve të ardhshme – dhe do të vijë më shpejt se sa ishte parashikuar

Tesla ka njoftuar përditësime në linjën e saj të ardhshme të automjeteve në një përpjekje për të përshpejtuar prezantimin e modeleve të reja përpara objektivit të saj të mëparshëm të gjysmës së dytë të vitit 2025.

Ky zhvillim vjen vetëm një çerek pasi Tesla projektoi " ritme rritjeje dukshëm më të ulëta” për vitin 2024, duke pranuar pozicionin e saj midis fazave të rritjes.

Megjithatë, duket se Tesla synon t'i avancojë këto plane më shpejt se sa më vonë, pasi përballet me disa sfida ekonomike, kërkesë të ulët dhe rritje inventari, faktorë që çuan në një fluks monetar të lirë negativ prej 2.5 miliardë dollarësh.

Në të ardhurat e saj tremujore, Tesla njoftoi:

"Ne kemi rishikuar linjën tonë të ardhshme të automjeteve për të përshpejtuar prezantimin e modeleve të reja përpara fillimit të planifikuar më parë të prodhimit në gjysmën e dytë të 2025.

Kompania parashikon që automjetet e reja do të integrojnë veçori nga platforma e gjeneratës së ardhshme me komponentët e platformave aktuale. Këto modele mund të prodhohen duke përdorur të njëjtat linja montimi të përdorura për Modelet aktuale S, 3, X dhe. Linja Y, duke adresuar shqetësimet e investitorëve në lidhje me vonesat e mundshme për shkak të përmirësimeve të linjës.

Ndërsa pranon se ky përditësim mund të rezultojë në arritjen e uljes më të vogël të kostos nga sa ishte parashikuar fillimisht, Tesla pret që kjo të çojë në një numër më të madh të vëllimit të automjeteve në një numër më të madh në mënyrë efikase ndaj kapitalit në kohë të pasigurta.

Kompania sugjeroi gjithashtu që kjo qasje mund të mbështeste normën e saj të rritjes:

"Kjo strategji do të na mundësojë të përdorim plotësisht kapacitetin tonë maksimal të parashikuar aktual prej afër tre milionë automjete, duke lehtësuar mbi 50% rritje të prodhimit në krahasim me vitin 2023 përpara se të investonte në linja të reja prodhimi."

Vetëm një çerek më parë, Tesla njoftoi planet për të lançuar platformën e saj të automjeteve të gjeneratës së ardhshme deri në fund të vitit 2025. Vendimi për të përshpejtuar këto plane reflekton presionin me të cilin përballet kompania nga faktorë të jashtëm jashtë kontrollit të saj.

Kohët e fundit, Tesla njoftoi eliminimin e të paktën 14,000 vendeve të punës, që përfaqësojnë më shumë se 10 për qind të fuqisë së saj punëtore globale.

Ndërsa Tesla vazhdon të përmirësojë operacionet e saj dhe të stabilizojë fuqinë e saj punëtore, prezantimi i përshpejtuar i një platforme të re automjetesh është gati të përfitojë si investitorët ashtu edhe klientët.

Artikulli është shkëputur nga Teslarati.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.