Tesla Cuts Model Y Prices in China & Offers Insurance Subsidy for Model 3

Tesla ul çmimet e modelit Y në Kinë dhe ofron subvencion sigurimi për Modelin 3

Tesla (NASDAQ: TSLA) ul çmimet e modelit Y Long Range dhe Performance në Kinë me rreth 4%. Përveç kësaj, prodhuesi ofron subvencione sigurimesh për modelin bazë 3 në magazinë.

Tesla ka rritur përsëri luftën për konsumatorët në Kinë. Kompania uli çmimin e Model Y SUV dhe filloi të ofrojë subvencione sigurimesh për sedanin Model 3. Të hënën, çmimet për Model Y Long Range dhe Model Y Performance u ulën me 14,000 juanë (rreth 1,930 dollarë). Kjo korrespondon me rreth 4 për qind. Kështu, çmimi fillestar i Modelit Y Long Range ra në 299,900 juanë (rreth 41,300 dollarë) nga 313,900 juanë, dhe çmimi fillestar i Modelit Y Performance ra në 349,900 juanë (rreth 48,190 dollarë) nga 363,90 juanë. Çmimi fillestar i modelit bazë Y me lëvizje me rrota të pasme mbetet i pandryshuar në 263,900 juanë (rreth 36,345 dollarë).

Përveç uljes së çmimit të Modelit Y, Tesla ka filluar të ofrojë një subvencion sigurimi për blerjen të Modelit 3. Oferta vlen vetëm për automjetet e versionit bazë që janë në stok. Subvencioni është 8,000 juanë (rreth 1,100 dollarë). Konsumatorët mund të përfitojnë nga kjo ofertë midis 14 gushtit dhe 30 shtatorit nëse blejnë sigurimin e makinës nga një kompani sigurimesh që punon me Tesla.

Tesla shiti 64,285 automjete të prodhimit kinez në korrik, duke përfshirë si në tregun vendas ashtu edhe në të eksportuara, sipas të dhënave nga Shoqata e Makinave të Pasagjerëve të Kinës (CPCA). Kjo është sasia më e ulët për vitin. Ajo shoqërohet me faktin se Giga Shanghai u ripajis në lidhje me kalimin në prodhimin e Modelit 3 të përditësuar, të koduar Highland. Pritet që makina e përditësuar të mund të vihet në prodhim në shtator.

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Investor's Business Daily.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.