Tesla (TSLA) is earmarking $10 billion in expenditures this year as part of its strategy to propel itself into the next phase of growth.

Tesla (TSLA) po planifikon 10 miliardë dollarë në shpenzime këtë vit si pjesë e strategjisë së saj për të çuar veten në fazën tjetër të rritjes.

Tesla (TSLA) ka njoftuar zyrtarisht një lëvizje strategjike për të rritur shpenzimet e saj kapitale të planifikuara, duke tejkaluar rekordin e vitit të kaluar prej 8.9 miliardë dollarësh. Në paraqitjen e saj të fundit 10-K SEC, kompania zbuloi synimin e saj për të ndarë më shumë se 10 miliardë dollarë në shpenzime kapitale për vitin aktual, duke parashikuar rritje dhe zhvillim të mëtejshëm. Ky vendim vjen ndërsa Tesla po kalon një fazë tranzitore, duke kaluar nga përfundimi i rritjes fillestare të prodhimit të Model 3 dhe Model Y në përgatitjen për valën e ardhshme të automjeteve të gjeneratës së ardhshme të planifikuar për në fund të vitit 2025.

Makina elektrike prodhuesi pranon një rritje të qëndrueshme që mundëson vetëfinancim, duke theksuar investimet e vazhdueshme në projekte me intensitet kapital dhe kërkim e zhvillim. Ndërsa detajet specifike të alokimit mbeten të pazbuluara, Tesla tradicionalisht drejton investime të konsiderueshme drejt zgjerimit të operacioneve të prodhimit. Zgjerimi i vazhdueshëm i Gigafactory Texas dhe Berlin është një shembull i dukshëm, me shpenzime të mundshme shtesë në Gigafactory Mexico.

Një shtytës kryesor për rritjen e shpenzimeve në 2024 mund të jetë zgjerimi i infrastrukturës së automjeteve elektrike (EV) të Tesla. Kompania po rrit me shpejtësi rrjetin e saj Supercharger, një iniciativë intensive kapitale që përfshin ndërtimin dhe instalimin e stacioneve. Theksi i Tesla-s në përmirësimin e infrastrukturës së karikimit, veçanërisht në Amerikën e Veriut, përputhet me planet për të akomoduar më gjerësisht drejtuesit jo-Tesla.

Përtej prodhimit dhe infrastrukturës, Tesla vazhdon të investojë miliarda në fuqinë kompjuterike për të mbështetur inteligjencën e saj artificiale (AI ) iniciativat. Zbulimi i fundit i një grupi kompjuterash Dojo prej 500 milionë dollarësh në Nju Jork nënvizon përkushtimin e kompanisë për të avancuar aftësitë e AI. Për më tepër, CEO i Tesla, Elon Musk, konfirmoi shpenzime shtesë për procesorët nga NVIDIA dhe AMD në vitin e ardhshëm.

Në përmbledhje, vendimi i Tesla për të rritur shpenzimet e saj kapitale në vitin 2024 pasqyron pozicionimin strategjik të kompanisë për fazën tjetër të rritje, duke përfshirë zgjerimin e infrastrukturës EV, zhvillimin e prodhimit dhe investimet e vazhdueshme në teknologjinë AI.

 

 

 

-------Shprehja e artikullit nga Electrek.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.