Tesla TSLA Gets Positive Outlook from RBC Capital after Giga Nevada Tour

Tesla TSLA merr një pamje pozitive nga RBC Capital pas turneut në Giga Nevada

RBC Capital Markets përsëriti vlerësimin e tij të performancës më të mirë për aksionet e Tesla (NASDAQ: TSLA) pas një turneu investitor në Giga Nevada. Kompania po bën atë që askush tjetër në industri nuk po bën, kështu që do të korrë përfitimet më të mëdha. Firma ka një objektiv çmimi 12-mujor prej 305 dollarësh.

Tesla priti një turne investitori në Giga Nevada, të cilit iu bashkua RBC Capital Markets. Aktualisht, kapaciteti i fabrikës është 35-38 GWh. Aty prodhohen bateri, shumica e të cilave janë të destinuara për automjete elektrike. Kjo është një sipërmarrje e përbashkët me Panasonic. Atje, kompania japoneze prodhon qeliza baterie në një zonë të veçantë. Më pas, Tesla mbledh bateri prej tyre për automjetet e saj elektrike.

Në pranverë, Tesla njoftoi synimin e saj për të zgjeruar Giga Nevada duke shtuar 100 GWh. Ky zgjerim do të përfshijë prodhimin e 4680 qelizave të baterive, të cilat janë pronë e prodhuesit të Teksasit. Ndër të tjera, kjo qasje e dallon Tesla-n nga OEM-të tradicionale në SHBA, të cilat preferojnë të krijojnë sipërmarrje të përbashkëta (partneritete 50/50) për të prodhuar bateri.

Analistët e RBC shkruan në një shënim, sipas investing.com:

"Ndryshe nga kolegët e vjetër OEM në SHBA që po ndjekin JV për të prodhuar bateri, Tesla po shkon vetëm - gjë që duhet t'i mundësojë asaj të përfitojë nga kreditë e IRA më shumë se çdo prodhues tjetër automobilistik dhe madje të jetë një furnizues i baterive të nivelit 1 .”

Përveç baterive, Giga Nevada prodhon gjithashtu njësi lëvizëse. Ky është gjithashtu një tipar dallues i Tesla-s që e dallon atë nga prodhuesit e tjerë të automjeteve. Tesla ka potencialin të bëhet prodhuesi më i madh i këtyre komponentëve në botë dhe i prodhon ato për 10-15 vjet.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga StreetInsider.

 

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.