Tesla emphasizes the simplicity of charging electric vehicles at home and while on long journeys.

Tesla thekson thjeshtësinë e karikimit të automjeteve elektrike në shtëpi dhe gjatë udhëtimeve të gjata.

Megjithë miratimin e gjerë të makinave elektrike sot, mbetet një tregim i përhapur kundër tyre. Një nga kritikat më të qëndrueshme është keqkuptimi se automjetet elektrike kërkojnë orë të tëra për t'u karikuar, duke i lënë pronarët të bllokuar ndërsa presin që automjetet e tyre të "mbushen". Megjithatë, një komunikim i kohëve të fundit nga Tesla i sfidon këto nocione.

Tesla-s me përvojë dhe entuziastët e automjeteve elektrike kanë theksuar vazhdimisht se karikimi i një EV është thelbësisht i ndryshëm nga furnizimi me karburant i një automjeti tradicional me motor me djegie. Në një komunikim të kohëve të fundit në X, platforma zyrtare e mediave sociale të Tesla-s (ish Twitter), kompania sqaroi se tarifimi i një Tesla është shumë më i thjeshtë sesa besohet zakonisht.

Në shtëpi, duke përdorur një lidhës muri ose lidhës celular, Tesla pronarët thjesht futin në prizë automjetet e tyre me të mbërritur në garazhin e tyre. EV-të funksionojnë të ngjashme me pajisjet e mëdha celulare, duke i lejuar pronarët të karikojnë bateritë e tyre pa probleme ndërsa kryejnë aktivitetet e tyre të përditshme. Me lidhësin e murit ose lidhësin celular, pronarët zakonisht mund të zgjohen me një automjet plotësisht të karikuar çdo ditë.

Gjatë udhëtimeve të gjata, rrjeti Supercharger i Tesla-s ofron një zgjidhje të përshtatshme. Me mbi 55,000 stacione globalisht, drejtuesit e Tesla-s mund të ndalojnë në stacionet Supercharger, ku automjetet e tyre udhëhiqen nga sistemet e navigimit për të optimizuar ndalesat e karikimit. Për më tepër, automjetet e Tesla-s i ngrohin paraprakisht bateritë e tyre për të lehtësuar shpejtësinë më të shpejtë të karikimit.

Ndalesat e supermbushësit janë krijuar për lehtësi, duke i lejuar drejtuesit dhe pasagjerët të marrin pije freskuese ose të bëjnë pushime në tualet ndërsa Tesla e tyre karikohet. Njoftimet paralajmërojnë drejtuesit e mjeteve kur karikimi përfundon dhe pagesa përpunohet automatikisht përmes llogarisë së tyre Tesla, duke eliminuar nevojën për mënyra të veçanta pagese.

Opsionet e tarifimit shtrihen përtej stacioneve të shtëpisë dhe Supercharger, me rrjetin e tarifimit të destinacionit të Tesla-s të disponueshëm në vendpushime dhe lokacione të tjera. Ky rrjet lejon që automjetet elektrike të rikarikohen ndërkohë që pronarët kënaqen me qëndrimin e tyre ose angazhohen në aktivitete të kohës së lirë.

Komunikimi i fundit i Tesla thekson se karikimi i automjeteve elektrike është një aktivitet pasiv, duke i lejuar drejtuesit të vazhdojnë ditën e tyre ndërkohë që automjetet e tyre fitojnë rreze. Ndalesat e supermbushësit, me aftësitë e tyre të karikimit të shpejtë, shpesh janë aq të shkurtra sa një rostiçeri e shpejtë ose pushim në banjë. Në përgjithësi, përvoja e karikimit për pronarët e Tesla-s portretizohet si më e përshtatshme dhe më e përshtatshme për përdoruesit sesa karburanti i makinave tradicionale në pikat e karburantit.

 

 

--------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.