Tesla just rolled out a fresh deal for the Model Y

Tesla sapo ka nxjerrë një marrëveshje të re për Modelin Y

Tesla po nxjerr një tjetër ofertë joshëse për të rritur shitjet. Ata po ofrojnë një mundësi joshëse financimi, shumë nën normën e tregut, të përshtatur posaçërisht për blerjet e reja të automjetit elektrik Model Y.

Sipas informacionit në faqen e tyre të internetit, Tesla po ofron një normë përqindje vjetore (APR ) prej 0,99% për blerjet e pranueshme të Modelit Y të ri. Kjo marrëveshje nuk ishte në tryezë vetëm një javë më parë, kur APR e kuotuar ishte 6.49%. Ndërkohë, APR për Model 3 mbetet në nivelin 6.49%.

Me një pagesë paradhënie prej 4,250 dollarësh në modelin bazë, duke pasqyruar shembullin e dhënë të Teslës, norma e reduktuar e interesit përkthehet në rreth 100 dollarë në kursime mujore për blerësin.

Kjo marrëveshje paraqet një mundësi të favorshme për blerësit e mundshëm të Teslës. Megjithatë, për vetë Teslën, situata është e nuancuar. Ndërsa normat më të ulëta të financimit kanë potencialin për të stimuluar volumin e shitjeve, Tesla po thith koston e ofrimit të tarifave nën mesataren e tregut. Ky përbën një shembull tjetër të uljes së çmimit në mes të një ngadalësimi të rritjes së kërkesës për automjete elektrike.

Në mënyrë tipike, kur një prodhues automjetesh shtrin një normë interesi jashtëzakonisht të ulët, ajo trajtohet si një ulje për segmentin e prodhimit të biznesit . Seksioni i financimit të autoprodhuesit nuk pëson humbje nga kreditë me interes të ulët. Në vend të kësaj, ajo merr hua fonde me normat mbizotëruese të tregut dhe fiton një diferencë në portofolin e saj të kredisë.

Stimujt nuk janë një koncept i ri. Që nga fundi i vitit 2022, Tesla ka reduktuar çmimet dhe ka ofruar stimuj për të rritur vëllimet e shitjeve në përgjigje të konkurrencës së rritur dhe ngopjes në tregun e automjeteve elektrike të nivelit të lartë.

Uljet e çmimeve dhanë rezultate pozitive në vitin 2023, me Tesla që jep afërsisht 1.8 milionë automjete, nga 1.3 milionë në 2022. Megjithatë, ndikimi i uljes së çmimeve është zvogëluar në vitin 2024. Dërgesat e tremujorit të parë të Tesla arritën në rreth 387,000 njësi, duke shënuar një rënie gati 9% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Tesla nuk është lojtari i vetëm që përballet me sfida në rritjen e prodhimit. Sipas të dhënave nga Cox Automotive, amerikanët blenë 268,909 automjete elektrike me bateri në tremujorin e parë, duke shënuar një rritje modeste prej 3% krahasuar me një vit më parë. Megjithatë, rritja ishte më e fuqishme në tremujorin e katërt, afër 40%.

Në tremujorin e parë, Modeli Y pa shitje prej 96,729 njësive, një rritje marxhinale prej 1% nga viti i kaluar. Megjithëse rritja ishte e ngadaltë, Modeli Y ende zotëronte një pjesë të konsiderueshme, duke përfaqësuar 35% të të gjitha shitjeve të automjeteve elektrike dhe duke qëndruar si automjeti më i shitur i Teslës. Në vitin 2023, ajo u rendit si kamioni i dytë më i shitur në SHBA, pas Toyota RAV4. (Vlen të përmendet se tre automjetet më të shitura në SHBA janë të gjitha kamionçinë.)

Që nga tregtimi i së hënës, stoku i Tesla-s ka rënë afërsisht 32% nga viti në ditë, duke lënë pas Nasdaq Composite afërsisht 41 pikë përqindjeje.

Projeksionet në rënie të fitimeve, të nxitura nga reduktimi i vëllimeve dhe çmimeve, kanë ushtruar presion në rënie mbi aksionet e Tesla-s. Wall Street parashikon që Tesla të fitojë rreth 2,40 dollarë për aksion, një rënie e dukshme nga vlerësimi prej 3,81 dollarësh për aksion në fillim të vitit 2024.

Artikulli është shkëputur nga msn.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.