Tesla Raises Model 3 Performance Price in the U.S.

Tesla rrit çmimin e performancës së modelit 3 në SHBA

Vetëm ditë pas debutimit të saj, Tesla ka rritur çmimin e Modelit 3 Performance, megjithëse opsionet bazë ende ruajnë përballueshmërinë në krahasim me variantin me rreze të gjatë me kreditimin e taksave federale.

Pas prezantimit zyrtar të Performanca e shumëpritur Model 3 të martën, Tesla ka rritur çmimin e konfigurimit me 1000 dollarë, siç tregohet në konfiguruesin e porosisë së saj. Pavarësisht se ka debutuar me 52,990 dollarë, Modeli 3 Performance tani qëndron në 53,990 dollarë në SHBA, megjithatë mbetet konfigurimi i vetëm i sedanit i përshtatshëm për kreditimin e taksave prej 7,500 dollarësh.

Çmimi i Performancës Model 3 mbetet i pandryshuar në Kanada, duke qëndruar i pandryshuar me çmimin e lëshimit prej 69,990 $ CAD.

Me llogaritjen e kredisë tatimore, Performanca Model 3 e nivelit bazë kushton 46,490 dollarë, duke e bërë atë më të përballueshme se konfigurimi me rreze të gjatë, i cili nuk është i përshtatshëm për kreditimin dhe ka çmim prej 47,740 dollarë.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se disa opsione të paketave mund të shtyjnë çmimin e Model 3 Performance mbi kufirin prej 55,000 dollarë për kredinë tatimore të IRA, duke e bërë atë të papërshtatshëm për zbritjen prej 7,500 dollarësh. Për shembull, shtimi i përmirësimit të bojës Ultra Red prej 2,000 dollarësh rrit çmimin e Modelit 3 në 55,990 dollarë, duke tejkaluar pragun e pranueshmërisë për kredinë.

Disa shtete ofrojnë kredi shtesë për automjetet elektrike (EV), duke lejuar kursime të mëtejshme. Kalifornia dhe Kolorado, për shembull, u ofrojnë blerësve të rinj EV me kredi 7,500 dhe 5,000 dollarë, respektivisht. Këto zbritje lokale shpesh mund të kombinohen me nxitjen federale për të ulur edhe më tej çmimin e ngjitësve të automjeteve të caktuara EV.

Përveç prezantimit të saj në SHBA dhe Kanada, Tesla prezantoi modelin e ri 3 Performance në disa tregje ndërkombëtare , duke përfshirë vende të ndryshme evropiane, Kinën, Australinë, Zelandën e Re dhe Azinë Juglindore. Ky konfigurim është pritur me padurim që nga lëshimi i dy varianteve të para të Modelit 3 të përmirësuar në Evropë dhe Azi vitin e kaluar, i ndjekur nga debutimi i tij në SHBA në fillim të këtij viti.

Performanca Model 3 është vërejtur duke iu nënshtruar testimit në rrugët publike dhe u shfaq në një ngjarje në Kaliforni në fillim të këtij muaji. Kryeprojektuesi Franz von Holzhausen konfirmoi lëshimin e afërt të variantit në një deklaratë në janar, megjithëse Tesla nuk e shpalli zyrtarisht opsionin e shkurtimit deri në lançimin e tij në fillim të kësaj jave.

Artikulli është shkëputur nga Teslarati.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.