Tesla releases additional video footage showcasing advancements in Optimus's walking capabilities.

Tesla publikon pamje shtesë video që shfaqin përparimet në aftësitë e ecjes së Optimus.

Tesla ka zbuluar edhe një herë pamjet më të fundit të robotit të saj humanoid, Optimus, duke shfaqur aftësitë e tij mbresëlënëse në ecje. Gjatë fundjavës, llogaria Optimus e Tesla në X ndau një video të robotit duke lundruar me hijeshi nëpër një nga objektet e tij të testimit me mbishkrimin gazmor "Duke hyrë në hapat e mi të përditshëm". Krahasuar me një video të mëparshme, ky përsëritje i robotit duket të jetë një ndërtim më i ri ose më i avancuar.

Në një ripostim të videos, Milan Kovac, Shefi i Optimus Engineering në Tesla, theksoi se shpejtësia e ecjes së robotit ka arriti më shpejt, tani është në gjendje të ecë me afërsisht 0.6 metra në sekondë (~1.34 mph). Kjo përfaqëson një rritje të konsiderueshme të shpejtësisë prej 30 përqind që nga publikimi i fundit i videos. Qëllimi afatgjatë për Optimus është të arrijë një shpejtësi ecjeje deri në pesë milje në orë.

Ky përditësim pason një video të fundit të shpërndarë nga CEO Elon Musk që paraqet një prototip të gjeneratës së dytë Optimus në një model më të zhveshur- versioni poshtë. Kompania po punëson në mënyrë aktive për pozicione të lidhura me Optimus, duke përfshirë inxhinierë prodhimi dhe testimi. Tesla fillimisht zbuloi projektin Optimus në gusht 2021, dhe Musk ka lënë të kuptohet se kompania mund të fillojë dërgimin e robotëve Optimus që në fillim të vitit të ardhshëm. Objektivi kryesor i Optimus është të trajtojë detyra të rrezikshme, të përsëritura dhe të zakonshme, duke rritur efikasitetin në industri të ndryshme.

Përparimi i programit Optimus është i dukshëm në demonstrimet e fundit, duke treguar aftësinë e robotit për të palosur rrobat, për të ruajtur ekuilibrin , lëviz qafën, krahët dhe këmbët dhe kryen detyra që kërkojnë aftësi të shkëlqyera motorike dhe aftësi dalluese, të tilla si renditja e objekteve në kategori. Elon Musk madje ka sugjeruar që Optimus mund të zotërojë artin e fijes së një gjilpëre brenda vitit të ardhshëm. Pavarësisht përparimeve mbresëlënëse, vlerësimet origjinale sugjerojnë se kostoja e robotit humanoid mund të jetë nën 20,000 dollarë kur Tesla të fillojë të shesë këto njësi.

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.