Tesla introduces its latest iteration of humanoid robot, marking its debut on the technological stage.

Tesla prezanton përsëritjen e fundit të robotit humanoid, duke shënuar debutimin e tij në skenën teknologjike.

Tesla, kompania e njohur për makinat e saj elektrike, panelet diellore dhe bateritë, gjithashtu ka punuar shumë në zhvillimin e robotëve humanoidë që mund të kryejnë detyra të ndryshme dhe të ndërveprojnë me njerëzit. 

Kompania ka zbuluar së fundmi versionin e saj të fundit të robotit të saj, të quajtur Optimus Gen 2, i cili është më i lehtë, më i shpejtë, më i butë dhe më i aftë se paraardhësi i tij.

tesla robot 1

Çfarë është Optimus Gen 2?

Optimus Gen 2 është gjenerata e dytë e Robotit humanoid të Tesla. Është projektuar të jetë një makinë me qëllime të përgjithshme që mund të ndihmojë njerëzit në fusha të ndryshme, si prodhimi, ndërtimi, kujdesi shëndetësor dhe argëtimi.

TESLA robot 2

Roboti humanoid sipas numrave

Roboti është 5 këmbë 11 inç i gjatë dhe peshon 121 lbs, që është 22 lbs më i lehtë se versioni i mëparshëm. Mund të ecë me një shpejtësi prej 5 mph, që është 30% më e shpejtë se më parë. Ka 35 gradë lirie, që do të thotë se mund të lëvizë nyjet e saj në drejtime dhe kënde të ndryshme. Ajo gjithashtu ka një pamje dhe lëvizje më të ngjashme me njeriun, falë duarve, këmbëve, qafës dhe trupit të saj të rinj.

Tesla robot 4

Këmbët e robotit kanë një formë më të natyrshme dhe kanë sensorë forcë/çift rrotullues dhe gishtërinj të artikuluar, të cilët i mundësojnë atij të balancojë më mirë dhe të ecë më pa probleme.

tesla robot 5

Qafa e robotit ka dy shkallë lirie dhe mund të anojë dhe rrotullojë kokën e tij, gjë që i jep më shumë ekspresivitet dhe fleksibilitet. Trupi i robotit ka elektronikë dhe instalime elektrike të integruara, të cilat e bëjnë atë më të efektshëm dhe më të fortë. Ka gjithashtu një skemë të re me ngjyra të bardha.

TESLA robot 6

Pse është i rëndësishëm Optimus Gen 2?

Optimus Gen 2 është një arritje e jashtëzakonshme për Tesla dhe fushën e robotikës në përgjithësi. Roboti demonstron përparimin dhe inovacionin e shpejtë që Tesla ka bërë në zhvillimin e makinave humanoide që mund të rivalizojnë ose tejkalojnë aftësitë njerëzore. Roboti tregon gjithashtu potencialin e robotëve humanoidë për t'u bërë pjesë e shoqërisë dhe ekonomisë sonë, pasi ata mund të kryejnë detyra që janë të rrezikshme, të mërzitshme ose të vështira për njerëzit.

tesla robot 7

Epërsia e Teslës mbi konkurrencën

Tesla nuk është kompania e vetme që po punon në robotë humanoidë. Megjithatë, Tesla ka një avantazh ndaj konkurrentëve të saj për sa i përket prodhimit në masë dhe shkallëzueshmërisë, pasi mund të shfrytëzojë ekspertizën dhe infrastrukturën e saj në prodhimin e automjeteve elektrike dhe baterive.

Tesla thuhet gjithashtu se ka një vizion për të krijuar një rrjet robotësh që mund të komunikojnë dhe bashkëpunojnë me njëri-tjetrin dhe me njerëzit, duke përdorur teknologjitë e tij Autopilot dhe Neuralink.

Optimus Gen 2 i Tesla-s është një shembull mahnitës se sa larg ka arritur robotika humanoide dhe sa larg mund të shkojë. Roboti është një dëshmi e ambicieve dhe inovacionit të Teslës. Megjithatë, shumë po pyesin se si do të bashkëjetojmë dhe do të bashkëpunojmë me robotët humanoidë. Si do të sigurohemi që ato të jenë të dobishme dhe jo të dëmshme për ne?  Këto janë disa nga pyetjet për të cilat duhet të mendojmë dhe t'u përgjigjemi ndërsa hyjmë në një epokë të re të robotikës humanoid.

---------Fragment artikulli nga PËR LAJME

 

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.