Tesla introduces a new Autopark feature in its latest software update.

Tesla prezanton një veçori të re Autopark në përditësimin e saj të fundit të softuerit.

Tesla ka zbuluar një përsëritje të re të Autopark përmes përditësimit të fundit të softuerit, versioni 2024.2.11.

Ky përditësim i shumëpritur pason njoftimet e mëparshme të CEO Elon Musk në lidhje me përpjekjet e kompanisë për të përmirësuar funksionalitetin e Autopark.

Lëshimi më i fundit, i konfirmuar nga Not a Tesla App, përfshin versionin e përmirësuar të Autopark në softuer:

"Mjeti juaj tani është i pajisur për të parkuar automatikisht, duke përfshirë parkimin paralel, në hapësira të caktuara.

Gjatë vozitjes me shpejtësi të ulët, pikat e mundshme të parkimit theksohen në ekranin tuaj. Autopark shfaq një simbol rrethor P për të sugjeruar një hapësirë ​​të përshtatshme, megjithëse ju keni lirinë të zgjidhni nga çdo vend i theksuar.

Për të nisur parkimin, thjesht ndaloni automjetin, shtypni Start dhe lëshoni timonin për të mundësuar lëvizjen e lirë. Referojuni manualit të pronarit për udhëzime të hollësishme.

Ashtu si me të gjitha veçoritë e Autopilotit, është thelbësore të qëndroni të vëmendshëm dhe të përgatitur për të ndërmarrë veprime të menjëhershme, duke përfshirë anulimin e Autopark."

Tranzicioni i Tesla-s nga sensorët në favor të teknologjisë së tij të pronarit Tesla Vision çoi në njëfarë humbjeje të funksionalitetit në automjete.

Autopark dhe Smart Summon nuk ishin të disponueshme më parë në automjetet që nuk kishin sensorë Ultra Sonic (USS), të cilat ishin thelbësore për zbulimin e objekteve dhe vlerësimin e distancës.

Për të adresuar këtë, Tesla prezantoi Ndihmën e Parkut me Besueshmëri të Lartë në Përditësimin e Pushimeve, i cili debutoi rreth Krishtlindjeve. Ky funksion është i aksesueshëm për automjetet e pajisura me USS dhe Tesla Vision.

Elon Musk kishte lënë të kuptohet për riemërtimin e Autopark në "Banish" në një moment.

Duke parë përpara, Tesla pritet të prezantojë përmirësime të mëtejshme, me përmirësime në Summon midis përditësimeve të mundshme në horizont.

 

 

--------Artikulli  i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.