Tesla introduces a smart assistant feature through a software update in China, replacing conventional voice commands.

Tesla prezanton një veçori të asistentit të zgjuar përmes një përditësimi të softuerit në Kinë, duke zëvendësuar komandat zanore konvencionale.

Një version i hershëm i Teslës 2023.44 përditësimi në Kinë, ka transformuar funksionin e komandës zanore të automjeteve të saj në një asistent inteligjent plotësisht funksional. Ky asistent shtrihet përtej kontrollit të automjetit, duke ofruar veçori si përditësimet e motit, njohuritë e tregut të aksioneve, përkthimin e gjuhës dhe madje edhe recitimin e poezisë Tang. Ky zhvillim çon në spekulime: a është Grōk, modeli i avancuar i inteligjencës artificiale të xAI, tashmë në lëvizje apo Tesla po përdor një shërbim tjetër?

Roli i mundshëm i Grōk në Evolution AI të Tesla
Integrimi i Grōk AI në Tesla's Flota u shfaq disa muaj më parë kur Elon Musk bëri një postim në X që parashikonte se Grōk (i kuantizuar më i vogël) do të funksiononte "vendas" në Tesla duke përdorur fuqinë llogaritëse lokale. Musk më pas u përgjigj: Me kusht që kompjuteri ynë me AI të automjetit të jetë në gjendje të ekzekutojë modelin, Tesla ndoshta do të ketë sasinë më të madhe të llogaritjeve të vërteta të përdorimit të konkluzioneve në Tokë.Ndërsa nuk konfirmohet nëse Grōk po fuqizon asistentin e ri inteligjent në Kinë, mundësia përputhet me trajektoren e Tesla drejt aplikacioneve më të sofistikuara të AI në automjetet e saj. Kina gjithashtu mori një tjetër veçori të re në përditësimin që nuk është i disponueshëm në rajone të tjera, një numërim mbrapsht semafori.

Përshtypjet e përdoruesve: Një vështrim në të ardhmen e AI në automobilistikë
Reagimet e hershme nga përdoruesit e Tesla në Kinë sugjerojnë se asistenti i ri inteligjent ofron një përvojë dukshëm të përmirësuar dhe inteligjente, duke e dalluar atë nga sistemi i mëparshëm bazë i komandës zanore. Një lexues jo i aplikacionit Tesla na tha se ky është një asistent autentik zanor. Mund të kontrolloni motin, çmimet e aksioneve dhe informacione të tjera.Kjo tingëllon sikur një Grōk i ri mund të përfshihet, duke marrë parasysh aftësitë e tij në trajtimin e ndërveprimeve komplekse dhe përpunimin e përmbajtjes së drejtpërdrejtë.ndryshoni një mënyrë tjetër shprehjeje
ChatGPT
Në 2023-ën e fundit.44 Përditësimi për automjetet Tesla në Kinë, funksioni konvencional i komandës zanore ka pësuar një transformim të rëndësishëm, duke u evoluar në një asistent inteligjent plotësisht funksional. Ky asistent i avancuar shkon përtej kontrollit tradicional të automjeteve, duke prezantuar veçori të tilla si përditësimet e motit, njohuritë e tregut të aksioneve, përkthimi i gjuhës dhe madje edhe recitimet e poezisë Tang. Shtrohet pyetja: a është Grōk, modeli i avancuar i inteligjencës artificiale të xAI, tashmë pjesë e këtij zhvillimi, apo po përdor Tesla një shërbim tjetër?

Roli i mundshëm i Grōk në avancimet e AI të Teslës
Elon Musk më parë la të kuptohet se integrimi i Grōk AI në flotën e Teslës, duke sugjeruar që versioni më i vogël i kuantizuar i Grōk do të funksiononte "vendas" në Tesla duke përdorur fuqinë llogaritëse lokale. Ndërsa mbetet e pakonfirmuar nëse Grōk po fuqizon asistentin e ri inteligjent në Kinë, mundësia përputhet me trajektoren e Teslës drejt zbatimit të aplikacioneve më të sofistikuara të AI në automjetet e saj. Përditësimi në Kinë prezantoi gjithashtu një veçori unike, një numërim mbrapsht semafori, i cili nuk është i disponueshëm në rajone të tjera.

Reagimet e përdoruesve: Një vështrim në të ardhmen e AI në automobili
Përshtypjet e hershme nga përdoruesit e Tesla në Kinë tregojnë se asistenti i ri inteligjent ofron një përvojë shumë të përmirësuar dhe inteligjente, duke e veçuar atë nga zëri i mëparshëm bazë sistemi i komandës. Sipas një lexuesi nga Not a Tesla App, reagimet sugjerojnë se ky është me të vërtetë një asistent autentik zanor i aftë për të ofruar informacione për motin, çmimet e aksioneve dhe të dhëna të tjera. Aftësitë e vërejtura sugjerojnë përfshirjen e mundshme të një Grōk më të ri, duke pasur parasysh aftësinë e tij në trajtimin e ndërveprimeve komplekse dhe përpunimin e përmbajtjes në kohë reale.

 

Prezantimi i asistentit të avancuar të Teslës ngre pyetje intriguese në lidhje me strategjinë e kompanisë në zhvillimin e AI. Ndërsa specikat të partneriteteve të Tesla në këtë domain mbeten  të paqarta,   kompania ka një një regjistër të qëndrueshëm të favorizuar zhvillimin brenda ose përdorimin e produkteve nga entitetet në humane të lidhura me ne, si të lidhura me ne si përputhje regjistrimi qëndrueshëm. Përfshirja e mundshme e Grōk, një produkt i AI nga AI i Musk, thekson më tej qasjen e vetëbesueshme të Tesla-s për shfrytëzimin e aftësive të AI.

 

-------Artikulli u shkëput nga një aplikacion jo tesla.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.