Tesla almost doubles EV share in China as sales rebound

Tesla pothuajse dyfishon pjesën e automjeteve elektrike në Kinë me rikthimin e shitjeve

Pasi shitjet e automjeteve të pasagjerëve ranë në qershor dhe korrik, tregu kinez i makinave u rimëkëmb në gusht me një kthim në rritje. Në të njëjtin muaj, Tesla pothuajse dyfishoi pjesën e saj të tregut në vend, mes uljeve në rritje dhe përjashtimeve nga taksat që ndihmuan në rritjen e apelit të konsumatorëve.

Shitjet e automjeteve të pasagjerëve në Kinë u rritën 2.2 për qind nga viti në vit në gusht, sipas të dhënave nga Shoqata e Makinave të Pasagjerëve të Kinës (CPCA). Analiza e Reuters tregon se Tesla pothuajse dyfishoi pjesën e saj të tregut në Kinë në të njëjtin muaj, duke u rritur nga një pjesë e tregut prej 7.5 për qind në korrik në 13.2 për qind në gusht.

Të dhënat e CPCA tregojnë se Tesla shiti 64,694 automjete në Kinë në gusht, ndërsa prodhuesi i automjeteve dorëzoi gjithashtu 65,316 njësi Model Y të prodhuara në Shangai gjatë të njëjtit muaj. Gigafactory Shanghai shiti afërsisht 84,159 automjete në gusht, duke shënuar një rritje gati 31 për qind nga vetëm 64,285 njësi të shitura muajin e kaluar.

Në korrik, shitjet e përgjithshme të automjeteve në Kinë ranë 2.6 për qind nga i njëjti muaj i vitit të kaluar, në vijim një rënie prej 2.9 për qind nga viti në vit në qershor.

Shitjet e përgjithshme të automjeteve në Kinë u rritën 8.5 përqind në gusht nga korriku, duke arritur në 13.38 milion njësi në tetë muajt e parë të vitit, që përfaqëson një rritje prej 1.8 përqind nga viti i kaluar. Në të gjitha automjetet me energji të re (NEV), Kina pa një rritje të shitjeve prej 34.5 për qind në gusht, duke përfaqësuar rreth 36.9 për qind të të gjitha shitjeve të makinave.

Sekretari i Përgjithshëm i CPCA Cui Dongshu vuri në dukje uljen e normave të hipotekave aktuale të shtëpive si një faktor i mundshëm për të ndihmuar tregun kinez të automjeteve të rimëkëmbet pavarësisht se rritja e përgjithshme ekonomike vazhdon të ngadalësohet. Për më tepër, rritja në tregjet jashtë Kinës ndihmoi në rritjen e shitjeve për prodhuesit vendas të automjeteve, me eksportet e gushtit që treguan një rritje prej 63 për qind nga korriku dhe një rritje 31 për qind nga viti në vit.

Lajmi vjen rreth një javë pas Tesla lançoi një Model 3 të rifreskuar në Kinë dhe më gjerë. Automjeti i shumëpritur, i quajtur nga brenda Model 3 "Highland" gjatë zhvillimit, është i disponueshëm në dy modele përmes konfiguruesit të porosive të Tesla China: një opsion RWD për 259,900 RMB (35,809,26 dollarë) dhe një opsion me dy motorë, AWD për 294,970 RMB (394,970 dollarë). ).

 

----------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.