Tesla is proceeding with its strategy to construct an energy-storage battery facility in China.

Tesla po vazhdon me strategjinë e saj për të ndërtuar një objekt të baterive të ruajtjes së energjisë në Kinë.

Lëvizja e Teslës për të krijuar një fabrikë baterish për ruajtjen e energjisë në Kinë përparoi ndërsa një ceremoni nënshkrimi për blerjen e tokës u zhvillua në Shanghai, sipas raporteve nga media shtetërore e Kinës.

I planifikuar të fillojë ndërtimi në fillim të vitit të ardhshëm, fabrika synon të fillojë prodhimin deri në fund të vitit. Ky objekt nuk do të fokusohet në bateritë e makinave, por do të prodhojë njësi për ndërmarrjet elektrike dhe bizneset për të ruajtur energjinë. Ndërsa burimet e rinovueshme të energjisë si energjia diellore dhe era vazhdojnë të zgjerohen, nevoja për ruajtjen e energjisë elektrike të prodhuar është rritur. Objektivi fillestar i fabrikës së re është një prodhim vjetor prej 10,000 njësive Megapack të Tesla-s për shitje globale.

Mes një rënie të investimeve të huaja në Kinë këtë vit, projekti i Teslës shfaqet si një zhvillim pozitiv. Kontrolli i shtrënguar i qeverisë kineze mbi bizneset dhe kufizimet në rritje të SHBA-së në tregtinë e teknologjisë me Kinën kanë ngritur shqetësime në mesin e kompanive të huaja.

Pavarësisht këtyre sfidave, prania e fortë e Tesla-s në Kinë, e dukshme përmes fabrikës së saj të automjeteve elektrike në Shangai, e themeluar në vitin 2019 , thekson investimin e saj të rëndësishëm në vend. Tesla, nën udhëheqjen e CEO Elon Musk, ka nxitur marrëdhënie të ngushta me zyrtarët kinezë, edhe në mes të marrëdhënieve të tensionuara SHBA-Kinë. Shitjet e konsiderueshme të kompanisë në tregun kinez të automjeteve elektrike dhe përpjekjet e saj në ruajtjen e energjisë së rinovueshme pasqyrojnë angazhimin e saj ndaj rajonit.

Dominimi i Kinës në instalimin e energjisë së erës dhe diellit e pozicionon atë si një treg vendimtar për zgjidhjet e ruajtjes së energjisë. Kjo lëvizje nga Tesla përputhet me pozicionin udhëheqës të Kinës në energjinë e rinovueshme, duke theksuar rëndësinë strategjike të investimit në zgjidhjet e ruajtjes së energjisë në rajon.

----------Artikulli është shkëputur nga faqja e internetit AP News

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.