Tesla is making changes to the stopping modes for the Model 3 and Y, opting to exclusively feature Hold Mode.

Tesla po bën ndryshime në mënyrat e ndalimit për Modelin 3 dhe Y, duke zgjedhur të shfaqë ekskluzivisht modalitetin e pritjes.

Tesla po përditëson modalitetet e ndalimit për automjetet e saj të reja Model 3 dhe Model Y të shitura në SHBA duke filluar nga 1 janari 2024. Këto përditësime heqin modalitetet Creep dhe Roll, duke lënë vetëm modalitetin Hold. Pronarët e makinave ekzistuese Model 3 dhe Model Y nuk do t'i heqin këto mënyra nëpërmjet përditësimeve të softuerit.

Përshtatja përputhet me përpjekjet e vazhdueshme të Tesla për të përmirësuar efikasitetin dhe përvojën e përdoruesit të automjeteve të tyre elektrike. Ky ndryshim vjen së bashku me përmirësime të pazbuluara në përdorimin e baterisë, duke çuar në shifra të përmirësuara të diapazonit EPA për Modelin S, Model X dhe Model Y.

Eleminimi i modaliteteve Creep and Roll është i lidhur me rregulloret e fundit EPA që tani faktorizohen në mënyra të ndryshme nxitimi gjatë përcaktimit të vlerësimit EPA për një automjet. Vendimi i Tesla-s për të përjashtuar mënyrat më pak efikase të ndalimit në modelet e reja synon të rrisë efikasitetin e përgjithshëm të automjetit.

Modalitetet e ndalimit të Teslës—Creep, Roll dhe Hold—ofrojnë sjellje të dallueshme për ngadalësimin dhe ndalimin. Creep imiton transmetimin automatik tradicional, Roll e lë makinën të lëvizë lirshëm dhe Hold vazhdon frenimin rigjenerues me shpejtësi më të ulëta, duke e lejuar makinën të ndalojë pa përdorur pedalin e frenave. Modaliteti i mbajtjes, i njohur për frenimin e tij efikas rigjenerues, po bëhet opsioni i vetëm për drejtuesit e rinj të Tesla-s, duke ofruar një përvojë më të butë drejtimi dhe duke reduktuar konsumin e frenave duke i kthyer energjinë baterisë.

Modaliteti i mbajtjes, i favorizuar për performancën e tij superiore dhe lehtësia e përdorimit, veçanërisht përfiton shoferët që kalojnë nga automjetet tradicionale në makinat elektrike. Ndërsa drejtuesit e rinj të automjeteve elektrike fillimisht mund ta shohin si sfidues përshtatjen ndaj frenimit rigjenerues, lëvizja e Tesla për të ofruar ekskluzivisht modalitetin Hold synon të thjeshtojë dhe përmirësojë përvojën e drejtimit.

 

--------Artikulli është shkëputur nga një aplikacion jo tesla.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.