Tesla plans to introduce an add-on option that transforms the Cybertruck into a functional amphibious vehicle.

Tesla planifikon të prezantojë një opsion shtesë që e transformon Cybertruck në një automjet funksional amfib.

lon Musk konfirmoi se Tesla synon të sigurojë një paketë modifikimi që lejon Cybertruck të lundrojë si një varkë përafërsisht 100 metra ujë. Kjo paketë përfshin përmirësimin e vulave të derës së kabinës për të mundësuar këtë funksionalitet. Kjo ide bazohet në pretendimet e mëparshme të Musk në lidhje me aftësitë e papërshkueshme nga uji të Cybertruck, duke sugjeruar aftësinë e tij për të operuar shkurtimisht si një mjet ujor për të kaluar lumenj, liqene dhe dete më pak të trazuar.

Vizioni i Musk shtrihet në përdorimin e Cybertruck për të përshkuar distancën midis Starbase të SpaceX dhe ishullit Padre Jugor në Teksas, që shtrihet rreth 360 metra. Ndërsa detajet specifike ose datat e lëshimit për këtë paketë nuk janë bërë të ditura, prezantimi i fundit i Tesla-s i një modaliteti jashtë rrugës, duke përfshirë "Wade Mode" për të vënë nën presion paketën e baterisë për mbyllje më të mirë, përputhet me konceptin.

Për më tepër, duke iu referuar komenteve të Lars Moravy për lidhjen e një motori elektrik të jashtëm me pjesën e pasme të kamionit për ta transformuar atë në një varkë, Musk theksoi qëllimin e Tesla-s për të shitur një paketë të specializuar për të mundësuar këtë funksionalitet. Megjithatë, detajet në lidhje me veçoritë ose disponueshmërinë e paketës mbeten të pazbuluara për momentin.

Interesante, pas zbulimit fillestar të Cybertruck në vitin 2019, një kompani kishte konceptuar tashmë një komplet të aftë për të konvertuar kamionçinë në një katamë elektrike.

 

-------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Designboom.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.