Tesla Experiences a Surge in Sales Following Significant Price Reductions.

Tesla përjeton një rritje të shitjeve pas uljeve të konsiderueshme të çmimeve.

Prodhuesi kryesor amerikan i automjeteve elektrike pa një rritje të shitjeve drejt fundit të vitit 2023 pas zbatimit të uljeve të konsiderueshme të çmimeve. Kjo lëvizje tërhoqi blerësit që kërkonin të përfitonin nga stimujt e qeverisë që do të bëhen më të pakta në vitin 2024. Tesla raportoi një shitje prej 484,500 makinash në tremujorin e katërt, një rritje e dukshme nga 435,000 në tremujorin e tretë dhe 405,000 në të njëjtën periudhë të 2022. Në të gjithë vit, Tesla shiti gjithsej 1.8 milionë automjete, duke u pozicionuar potencialisht për të tejkaluar dy milionë shitje në 2024, duke tejkaluar potencialisht markat e njohura të makinave si Mercedes-Benz dhe Renault.

Kjo rigjallërim i shitjeve gjatë tremujorit të fundit është ka të ngjarë të qetësojë shqetësimet e investitorëve në lidhje me aftësinë e Tesla-s për të ruajtur kontrollin e saj në tregun e automjeteve elektrike në mes të konkurrencës në rritje nga prodhuesit tradicionalë të automjeteve. Gjatë vitit të kaluar, pjesa e tregut të Tesla-s ka rënë në favor të konkurrentëve si General Motors, Hyundai, Ford Motor dhe Volkswagen, të cilët të gjithë kanë prezantuar një gamë më të gjerë të automjeteve elektrike. Pavarësisht kësaj, Tesla mbetet përgjegjëse për gjysmën e të gjitha shitjeve të makinave elektrike në Shtetet e Bashkuara, megjithëse kjo shifër u ul nga dy të tretat në vitin 2022.

 

 ----------Artikulli është shkëputur nga The New York Times.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.