Tesla rolls out a fresh Model Y setup in the United States

Tesla nxjerr një konfigurim të ri Model Y në Shtetet e Bashkuara

Tesla ka prezantuar një konfigurim të ri Model Y në SHBA, me gamë të zgjeruar dhe një çmim pak më të lartë.

Sipas konfiguruesit të porosive të kompanisë të vërejtur të premten mbrëma, Tesla ka prezantuar një konfigurim të ri me rrota të pasme me rreze të gjatë në tregun amerikan. Ky version krenohet me një distancë të vlerësuar prej 320 miljesh dhe fillon nga 44,990 dollarë. Krahasuar me konfigurimin e mëparshëm RWD, i cili ofronte vetëm 260 milje dhe kishte një çmim 2,000 dollarë më të ulët në 42,990 dollarë, ky përfaqëson një përmirësim të dukshëm.

Për më tepër, varianti i ri ka zëvendësuar opsionin e vjetër RWD, duke marrë tani pozicionin e Modeli Y më buxhetor i disponueshëm në SHBA

Trajtimi i fundit i Modelit Y kualifikohet për kreditimin e taksave federale prej 7500 dollarësh, së bashku me stimujt e mundshëm shtetërorë dhe lokalë në varësi të vendndodhjes së blerësit.

Interesante, ndërsa varianti i ri RWD LR nuk është aktualisht i disponueshëm me porosi konfiguruesit për Kanadanë ose Meksikën, Tesla e prezantoi këtë konfigurim në fillim të këtij viti në vende të caktuara evropiane. Veçanërisht, në ato vende, LR RWD u prezantua së bashku me RWD bazë, ndryshe nga SHBA, ku shërben si zëvendësim.

Vitin e kaluar, një model i ngjashëm Model 3 LR RWD u lançua ekskluzivisht si një automjet i flotës për klientët komercialë në Mbretërinë e Bashkuar.

Për më tepër, Tesla së fundi shtoi opsionin e ngjyrës Quicksilver në Model Y, i cili fillimisht u zbulua me shpalljen e dyqanit të avancuar të bojës në Gigafactory Berlin. Kjo shtesë vjen pasi Tesla zbatoi ulje çmimesh në Modelin Y, Model S dhe Model X në SHBA në javët e fundit.

Në SHBA, Tesla Model Y përbënte më shumë se një të tretën e të gjithë baterive- shitjet e automjeteve elektrike (BEV) vitin e kaluar dhe ruajtën këtë pozicion në tremujorin e parë. Për më tepër, ajo pretendoi titullin e automjetit më të shitur në botë vitin e kaluar, siç konfirmohet nga të dhënat e JATO Dynamics dhe theksohet nga Tesla në një "reklamë celulare" të fundit të tërhequr nga një Cybertruck.

Artikulli është shkëputur nga Teslarati.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.