Tesla in China has implemented reductions in the prices of both the Model 3 and Model Y.

Tesla në Kinë ka zbatuar ulje në çmimet e Model 3 dhe Model Y.

Në një përpjekje për të forcuar pozicionin e saj në tregun shumë konkurrues kinez të automjeteve elektrike, Tesla China ka iniciuar një sërë uljesh çmimesh si për sedanin Model 3 të prodhuar nga Giga Shanghai, ashtu edhe për crossoverin Model Y. Faqet zyrtare të porosive për këto automjete tregojnë se versione të ndryshme të Modelit 3 të përmirësuar dhe dy varianteve të Modelit Y i janë nënshtruar rregullimeve të fundit.

Si një nga prodhuesit kryesorë të automjeteve elektrike në nivel global, Tesla ka veçanërisht arriti përfitime të konsiderueshme nga makinat e saj elektrike. Vendimi për të ulur çmimet për Model 3 dhe Model Y në Kinë duket strategjik, duke e pozicionuar kompaninë të ruajë terrenin e saj dhe potencialisht të zgjerojë pjesën e saj të tregut në tregun më të madh në botë të makinave elektrike.

 

Siç duket nga faqet e porosive të Modelit 3 të përmirësuar të Tesla China, ka pasur rregullime të dukshme të çmimeve për variante specifike. Modeli 3 Rear Wheel Drive (RWD) dhe Model 3 Long Range Dual Motor All Wheel Drive (AWD) panë ulje prej 3,87% dhe 5,93%, respektivisht. Në rastin e Modelit Y, variantet RWD dhe AWD me motor të dyfishtë me rreze të gjatë pësuan një ulje çmimi prej 2,12% dhe 2,82%, respektivisht. Interesante, Tesla Model Y Performance, i prodhuar në Giga Shanghai, ruajti çmimin e tij fillestar prej 363,900 RMB (51,100 dollarë).

Para uljeve të fundit të çmimeve, Modeli 3 RWD i përmirësuar kishte një çmim fillestar prej 261,40 RMB 36,700 dollarë), ndërsa Modeli 3 Long Range Dual Motor AWD filloi me 297,400 RMB (41,870 dollarë). Me rregullimet më të fundit, modeli bazë 3 RWD tani fillon me 245,900 RMB (34,500 dollarë), dhe modeli 3 me motor të dyfishtë me rreze të gjatë AWD fillon me 285,900 RMB (40,170 dollarë). Ky veprim synon të rrisë përballueshmërinë dhe aksesin e këtyre modeleve Tesla në tregun kinez.

Image

Më parë, Modeli Y i prodhuar nga Giga Shanghai kishte një çmim fillestar prej 266,400 RMB (37,500 dollarë) për versionin bazë RWD dhe 306,400 RMB (43,100 dollarë) për versionin AWD me motor të dyfishtë me rreze të gjatë, sipas një raporti të CNEV Post. Pas zbatimit të fundit të Tesla China të uljes së çmimeve, Model Y RWD tani është i disponueshëm duke filluar nga 258,900 RMB (36,400 dollarë) dhe Modeli Y Long Range Dual Motor AWD fillon me 299,900 RMB (42,200 dollarë).

Këto çmime strategjike Rregullimet nga Tesla China synojnë të rrisin joshjen e Model 3 dhe Model Y për konsumatorët. Ndërsa të dyja automjetet ruajnë statusin e tyre premium, përfshirja e teknologjisë më të fundit, performancës së lartë dhe veçorive të avancuara të sigurisë i pozicionojnë ato si propozime të shkëlqyera me vlerë. Me çmimet e reduktuara, blerësit potencial mund t'i perceptojnë Model 3 dhe Model Y si opsione edhe më tërheqëse dhe më të favorshme, duke i bërë ato një zgjedhje bindëse në treg.

 

 

--------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.