Tesla Shuffles Leadership Amid Layoffs and Departures in Key Automotive Roles

Tesla ndërron lidershipin mes pushimeve nga puna dhe largimeve në rolet kryesore të automobilave

Zëvendëspresidenti i lartë i Tesla-s për Automotive, Tom Zhu, thuhet se po kthehet në Kinë pasi asistoi në operacionet globale të prodhuesit të automjeteve vitin e kaluar. Zhu, i cili u transferua nga Gigafactory China në Giga Austin për të ndihmuar në rritjen e prodhimit, do të rifillojë rolin e tij si SVP i Kinës së Madhe, sipas burimeve të shumta lokale.

Rikthimi i tij përkon me një seri ekzekutive largimet mes një përpjekjeje më të gjerë ristrukturimi në Tesla, e cila ka parë disa raunde pushimesh nga puna duke filluar nga mesi i prillit. Ky zhvillim vjen ndërsa Tesla po përgatitet për të prezantuar softuerin e saj Full Self-Driving (FSD) në tregun kinez, duke ndezur spekulime rreth lëvizjes së Zhu në lidhje me këtë paraqitje jashtë Amerikës së Veriut.

Pasi iu bashkua Tesla në 2018, Zhu vlerësohet se ka luajtur një rol jetik në rritjen e prodhimit në Giga Shanghai. Pas qëndrimit të tij në Amerikën e Veriut duke mbikëqyrur shitjet, shërbimin dhe shpërndarjen, Zhu mori pozicionin e SVP-së së Automotive, përgjegjës për prodhimin global dhe mbikëqyrjen e shitjeve.

Në javët e fundit, Tesla ka zbatuar raunde të shumta në mbarë kompaninë Pushimet nga puna, duke përfshirë ekipe të tëra si reklamat dhe Supercharging, së bashku me largimet e drejtuesve me shërbim të gjatë si SVP Powertrain and Engineering Drew Baglino, Zëvendëspresidenti i Politikave Publike dhe Zhvillimit të Biznesit Rohan Patel, Zëvendëspresidenti i Marrëdhënieve me Investitorët Martin Viecha, Drejtor i Lartë i HR Allie Arebalo. ndër të tjera.

Me miratimin paraprak të Teslës për FSD në Kinë, duke e bërë atë tregun e parë jashtë Amerikës së Veriut që merr softuerin gjysmë autonom të ndihmës së shoferit, Banka e Amerikës vlerëson të ardhurat e mundshme vjetore deri në 2.3 miliardë dollarë nga 2030 nga prezantimi i tij.

Ky artikull është shkëputur nga economictimes.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.