Tesla takes legal action against the Swedish government following allegations that postal workers obstructed the delivery of license plates.

Tesla ndërmerr veprime ligjore kundër qeverisë suedeze pas akuzave se punonjësit e postës penguan dorëzimin e targave.

Tesla nisi procedurat ligjore kundër Agjencisë Suedeze të Transportit pasi punonjësit e postës thuhet se ndaluan dorëzimin e targave për automjetet e kompanisë.

Punonjësit suedezë të postës dyshohet se bllokuan dërgesat e targave të Teslës si një shfaqje solidariteti mes grevave të vazhdueshme brenda vendit. Këto greva, të udhëhequra nga sindikatat, po i bëjnë presion Teslës që të angazhohet në një marrëveshje kolektive me punonjësit e divizionit të saj të shërbimit, si teknikët dhe mekanikët përgjegjës për servisimin e makinave të klientëve.

Sipas padisë së Tesla-s të paraqitur në gjykatën e qarkut Norrköping, kompania pretendon se qeveria suedeze ka një përgjegjësi kushtetuese për t'u pajisur pronarët e automjeteve me targa regjistrimi. Në padi përmendet edhe shërbimi postar si i paditur.

Deklarata e Tesla-s theksoi se në vitin 2022, ajo dorëzoi 9,167 makina në Suedi, me Model Y që ishte makina më e shitur në vend në 2023 deri më tani. Për më tepër, raporti i prodhimit dhe dorëzimit të automjeteve në tremujorin e tretë të kompanisë tregoi gjithsej 435,059 makina të dorëzuara në mbarë botën.

Një zëdhënës për Tesla nuk ishte menjëherë i disponueshëm për koment.

Në padi, Tesla e karakterizoi mbajtjen e targave si një veprim diskriminues dhe të pajustifikuar kundër operacioneve të kompanisë në Suedi. CEO Elon Musk shprehu shqetësimin e tij duke e përshkruar situatën si "të çmendur" në një postim në X (i njohur më parë si Twitter) duke iu referuar incidentit.

Veprimi ligjor pohon se Tesla duhet të ketë të drejtën të marrë drejtpërdrejt targa për automjetet e saj në vend që të mbështetet në dërgimin e postës, siç përshkruhet në dosje.

Aksionet e Tesla-s pësuan një rënie marxhinale prej më pak se 1% të hënën.

Deri tani, përfaqësuesit e qeverisë suedeze nuk i janë përgjigjur kërkesës së CNBC për koment mbi këtë çështje.

 

-------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga The New York Times.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.