Tesla Model Y Is Europe’s Best-Selling Car in First 8 Months of 2023

Tesla Model Y është makina më e shitur në Evropë në 8 muajt e parë të 2023

Tesla Model Y u bë makina më e shitur në Evropë në gusht. Kjo konsolidoi suksesin e automjetit dhe ajo u bë makina më e shitur për tetë muajt e parë të 2023. Tesla shiti 151,191 Model Y në Evropë, përpara Dacia Sandero me 148,080 njësi të shitura.

Tesla Model Y shitjet mbeten të forta në të gjithë Evropën. Të dhënat paraprake të shitjeve nga Dataforce tregojnë se Tesla shiti gjithsej 19,725 SUV elektrike në gusht. Kjo përfaqëson një rritje të konsiderueshme prej 189% nga 6,817 njësi të shitura në gusht të vitit të kaluar. Kjo është gjithashtu dukshëm më e lartë se numri i shitur në korrik 2023.

Kërkesa e lartë për Model Y ka bërë që ai të bëhet makina më e shitur në Evropë për tetë muajt e parë të 2023. Në fakt, 151,191 njësi ishin Shitet në Evropë midis janarit dhe gushtit. Kjo e vendos Model Y përpara Dacia Sandero me 148,080 njësi të shitura. VW T-Roc është në vendin e tretë me 138,302 njësi. Gjatë vitit 2023, shitjet e Tesla-s në Evropë u rritën me 198.3%, duke tejkaluar lehtësisht Sandero dhe T-Roc, të cilat u rritën shitjet përkatësisht me 19.2% dhe 20.7%.

Shitjet e makinave të reja në Evropë kanë qenë të forta këtë vit. Peugeot 208 ishte makina e vetme në mesin e 17 bestsellerëve që raportoi shitje më të ulëta në vitin 2023, duke rënë me 6.7%. Ndërkohë, shitjet e automjeteve elektrike me bateri (BEV) janë rritur ndjeshëm. Në gusht, u regjistruan më shumë BEV sesa automjete me naftë. Përveç kësaj, për herë të parë në histori, automjetet me bateri arritën një pjesë të tregut prej më shumë se 20 përqind. ACEA tha se në të gjitha tregjet evropiane, përfshirë EFTA dhe MB, pjesa e automjeteve elektrike ishte 21.7%.

Tesla Model Y Is Europe’s Best-Selling Car in First 8 Months of 2023

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Fleet News.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.