Tesla Model Y & 3 Were California’s Top-Selling Cars in Q2 by Huge Margin

Tesla Model Y & 3 ishin makinat më të shitura të Kalifornisë në tremujorin e dytë me diferencë të madhe

Tesla Model Y dhe Model 3 vazhdojnë të rrëmbejnë zemrat e konsumatorëve. EV-të ishin makinat më të shitura në Kaliforni në tremujorin e dytë me një diferencë të madhe, duke lënë Toyota-n, Ford-in dhe Honda-n shumë prapa.

Shoqata e Tregtarëve të Makinave të Reja të Kalifornisë (CNCDA) publikoi për të dytën pamjen e saj të Kalifornisë Auto tremujori i vitit 2023. Sipas të dhënave, regjistrimet e makinave të reja u rritën me 11,6% në gjashtëmujorin e parë të 2023 krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Auto Outlook parashikon se numri total i regjistrimeve të automjeteve në shtet do të arrijë në 1.8 milionë në vitin 2023.

"Është një kohë e shkëlqyer për të blerë një automjet të ri," thotë Tony Toohey, kryetar i CNCDA dhe pronar i Auburn Toyota. "Aktualisht kemi inventarë në rritje në horizont dhe jemi të lumtur t'u ofrojmë informacion klientëve tanë për modelet e reja tradicionale dhe elektrike të automjeteve të prodhuara nga partnerët tanë prodhues," thotë Toohey.

Mjetet elektrike vazhdojnë të rrisin pjesën e tyre , e cila është kryesisht për shkak të Tesla. Pjesa e tregut të shtetit BEV (automjet elektrike me bateri) tejkaloi 21 përqind në gjysmën e parë të 2023. Kjo është shumë më lart se 16.4 përqind e regjistruar për të gjithë vitin 2022. Tremujori i dytë i 2023 tregoi se banorët e Kalifornisë Veriore kanë më shumë gjasa të blejnë BEV si këto automjete përbënin 25.9% të pjesës së tregut, ndërsa shitjet e BEV të Kalifornisë Jugore përbënin 20.9% të regjistrimeve.

Makinat Tesla u bënë përsëri liderë të patejkalueshëm. Ata janë më të shiturit jo vetëm në tregun e automjeteve elektrike, por kanë tejkaluar prej kohësh konkurrentët e benzinës. Kohët kur makinat Toyota, Ford dhe Honda ishin më të shiturat në Kaliforni tani janë vetëm faqe të historisë. Aktualisht, makinat elektrike të Tesla-s kanë një dominim gjithëpërfshirës, ​​duke u dashur shumë nga njerëzit e shtetit.

Në tremujorin e dytë 2023, Tesla shiti 74,765 Model Y, duke tejkaluar çdo konkurrent të saj me një diferencë të madhe. Në vendin e dytë është vëllai i tij më i madh Model 3 me 41,718 njësi. Këto janë shifra mbresëlënëse të shitjeve nga prodhuesi me bazë në Teksas. Në vendin e tretë, shumë prapa, është Toyota Camry me 27,169 njësi. Në vendin e katërt është Toyota RAV4 me 26032 shitje. Në përfundim të top 5-tës është Ford F-Series me 21,288 njësi.

 

---------Ky artikull është shkëputur nga tesmanian.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.