Tesla Model 3 Sparks a High-Demand Wave in European Markets

Tesla Model 3 ndez një valë të kërkesës së lartë në tregjet evropiane

Projekti Highland i Teslës nis një sulm të modelit 3 në tregun evropian"

"Model 3 i përditësuar së fundmi, i njohur gjithashtu si Project Highland në komunitetin e EV, duket i gatshëm të rrisë ndjeshëm shifrat e ofrimit të Teslës për tremujorin e katërt . Duke gjykuar nga zhurma në mediat sociale midis entuziastëve të automjeteve elektrike, një valë e baticës e Model 3, e quajtur 'tsunami i malësisë', po përhapet në të gjithë Evropën.

Ky përsëritje e re e Tesla Model 3 aktualisht prodhohet ekskluzivisht në Gigafactory Shanghai, e cila shërben si qendra kryesore e eksportit të automjeteve të kompanisë. Fatmirësisht, ky objekt është edhe fabrika më e madhe e Teslës për sa i përket kapacitetit prodhues. Në letrën e tij të përditësimit të tremujorit të tretë 2023, prodhuesi i EV raportoi një prodhim vjetor të vlerësuar prej mbi 950,000 automjetesh nga kjo faqe. Prandaj, nuk është befasi që Giga Shanghai ka dërguar grupe të Modelit të ri 3 gjatë javëve të fundit.

Disa nga këto automjete tashmë kanë marrë rrugën për në Evropë, siç raportohet nga entuziastët dhe entuziastët e Tesla vëzhgues të vëmendshëm të EV. Ditët e fundit, një mori fotosh dhe videosh që shfaqin Modelin e ri 3 në vende të ndryshme evropiane kanë përmbytur platformat e mediave sociale. Këto variojnë nga dërgesat inauguruese në Gjermani deri te flotat e kamionëve transportues makinash të ngarkuara me njësitë e përditësuara Model 3 në rrugët e Parisit, Francë.

Më poshtë, do të gjeni një përzgjedhje postimesh nga adhuruesit evropianë të EV që nënvizojnë Modeli 3 i përmirësuar i Tesla.

A Tesla Model 3 Highland tsunami is starting in European markets

A Tesla Model 3 Highland tsunami is starting in European markets

A Tesla Model 3 Highland tsunami is starting in European markets

A Tesla Model 3 Highland tsunami is starting in European markets

A Tesla Model 3 Highland tsunami is starting in European markets

A Tesla Model 3 Highland tsunami is starting in European markets

Në tremujorin e tretë, dërgesat totale të automjeteve të Tesla arritën në 435,059 njësi, duke shënuar një rënie prej 6% nga 466,140 të dorëzuara në tremujorin e dytë 2023. Kjo rënie i atribuohet pjesërisht mungesës së dërgesave të Modelit të ri 3 gjatë kësaj periudhe. Me modelin 3 të përditësuar që del tani në tregjet evropiane, Tesla ka një shans të madh për të arritur qëllimin e saj ambicioz për të ofruar rreth 1.8 milionë automjete deri në fund të vitit 2023.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga CleanTechica.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.