Tesla Model 3 Highland May Have Been Spotted in Europe

Tesla Model 3 Highland mund të jetë parë në Evropë

Disa makina të supozuara të kamufluara Tesla Model 3 Highland u panë në Evropë. Makinat janë pikasur në zonën e Tarragonës, Spanjë. Deri më tani, kjo është pamja e parë e njohur e Modelit 3 të përditësuar në Evropë.


Klientët, fansat dhe investitorët e Tesla kanë diskutuar për lëshimin e Modelit 3 të përditësuar për një kohë të gjatë. Projekti është koduar me emrin Malësi. Sipas informacioneve të mbledhura nga burime të ndryshme, si dhe të shtëna spiunazhi, janë bërë shumë përmirësime, si në trup dhe në brendësi, ashtu edhe në pajisje.

Më parë, Tesla Model 3 Highland i kamufluar u pa në Shtetet e Bashkuara në rrugë dhe parkingje publike. Megjithatë, duket se kompania tani e ka sjellë makinën për testim në Evropë. Deri në këtë pikë, ne nuk jemi në dijeni të një rasti të vetëm ku dikush të raportojë se Model 3 Highland është parë në Evropë dhe tani kjo ka ndryshuar.

@Miguel02011198/X (përmes teslamag.de) ndau të premten se ai vuri re një automjet të pazakontë Tesla. Kishte një pjesë të pasme të mbuluar, ashtu si Tesla Model 3 Highland që është parë vazhdimisht në rrugët e SHBA. Megjithatë, për shkak të cilësisë së dobët të videos, është e vështirë të thuhet me siguri nëse pjesa e përparme ishte e mbuluar.

Miguel po ngiste Modelin e tij Y në rajonin e Tarragona, Spanjë. Vlen të përmendet se ai e pa makinën dy herë: kur ishte duke vozitur në një drejtim dhe më pas kur u kthye disa orë më vonë. Mesa duket gjatë kësaj kohe makina nuk ka lëvizur por ka qëndruar në vend. Dritat e urgjencës së makinës ishin ndezur. Videoja është filmuar nga kamerat në bord të Modelit të tij Y.

Për momentin, mbetet e pakonfirmuar nëse ky ishte vërtet një Model 3 Highland, megjithëse dukej i ngjashëm. Nuk dihet gjithashtu se çfarë ka ndodhur. Ndoshta ka pasur një lloj avarie, ose makina është testuar në kushte specifike që mund të arriheshin atje.Një përdorues tjetër i X, @Ivannieto79, konfirmoi se një Model 3, i cili duket si një malësi, ka disa ditë që po testohet në rajon. Në konfirmim, ai ndau një video në të cilën mund të shihni makinën. Pjesa e përparme dhe e pasme e automjetit janë të mbuluara, sipas fotografive të marra edhe nga kamerat në bord të makinës së tij Tesla.

Për momentin, ne jemi të vetëdijshëm për ndryshimet e mëposhtme që duhet të jenë në Model 3 Highland:


Faretë

Sipas informacionit, përmirësimi i Model 3 do të përfshijë fenerët e ridizajnuar. Fenerët e rinj do të kenë një formë tjetër dhe do të vazhdojnë të ofrojnë fenerët matricë. Megjithatë, mbetet e paqartë nëse ato do të aktivizohen në fillim.


Kamera me parakolp

Meqenëse Tesla ka fshehur pjesën e përparme të makinës që kur u pa për herë të parë Model 3 Highland, ishte e qartë se forma e parakolpit do të ndryshonte. Së pari, Tesla është gjithmonë në kërkim të më shumë aerodinamikë për të përmirësuar koeficientin e tërheqjes dhe ndryshimet në parakolp do të ndihmojnë në arritjen e kësaj. Së dyti, parakolpi i përparmë do të vendosë një kamerë në qendër të zonës së ventilimit të poshtëm. Kjo do të sigurojë aftësinë për të zbuluar objekte drejtpërdrejt përpara makinës, gjë që është veçanërisht e rëndësishme pas heqjes së Sensorëve Ultra Sonic.


Parakolpi i pasëm

Do të ndryshohet edhe parakolpi i pasmë i makinës, gjë që tashmë e kemi marrë me mend për faktin se Tesla e ka mbuluar gjithmonë këtë pjesë në makinat e testimit. Megjithatë, në këtë pikë, nuk ka asnjë arsye të shprehur për të ndryshuar dizajnin e saj, përveç se mund të jetë një ndryshim i thjeshtë dizajni për t'u përshtatur më mirë me pamjen e përgjithshme të makinës.


Pasqyrat

Sipas informacioneve do të ndryshohen edhe pasqyrat edhe pse pak. Burimi nuk tha nëse ndryshimet janë për shkak të dëshirës për të përmirësuar pamjen e përgjithshme ose për të bërë ndryshime më thelbësore në tiparet e tyre.


Kamera shtesë

Një nga më interesantet është shtimi i kamerave. Tesla së fundmi lançoi Hardware 4 në automjetet Model S dhe Model X. Ndërsa automjetet e reja kanë të njëjtin numër kamerash si automjetet Hardware 3, Modeli i ri 3 do të jetë i ndryshëm. Gjithsej do të ketë tre kamera të reja: një në qendër të parakolpit të përparmë, siç u përmend më herët, dhe dy të tjera në anët e makinës.

Strehimi i kamerës në krah tani do të përmbajë dy kamera. Njëri do të shikojë prapa, siç është tani, dhe tjetri do të shikojë në një drejtim tjetër. Mbetet e paqartë se si do të orientohet saktësisht kamera e re. Trupi i përsëritësit të kamerës në parafangat e përparme gjithashtu ka të ngjarë të ndryshojë. Tani përfshin një linjë më të gjatë, siç shihet në një nga automjetet e testimit.

Project Highland do të dërgohet me Hardware 4 të fundit të Tesla. Vetë kamerat pritet të jenë të njëjta si në automjetet HW4 Model S dhe Model X. Me sa duket, këto janë kamera kundër shkëlqimit 5 megapikselë, të cilat janë dukshëm më të avancuara se 1 aktuale.Kamera 2 megapikselë në automjetet HW3. Përveç kësaj, me një grup të ri kamerash, Modeli i ri 3 ka gjithçka për të ofruar një pamje nga sytë e shpendëve.


Sensorët

Tesla heq sensorin e temperaturës, i cili përdoret për të zbuluar temperaturën jashtë makinës. Në vend të kësaj, makina do të përcaktojë temperaturën e jashtme bazuar në vendndodhjen e saj GPS dhe të dhënat e motit.

Tesla po përmirëson gjithashtu modulin e saj GPS, i cili pritet të sigurojë pozicionim më të saktë. Sistemi i ri do të lejojë Tesla të përdorë rrjete të tjera përveç GPS për të përcaktuar vendndodhjen e automjetit. Kjo mund të rezultojë në zbulim më të shpejtë të vendndodhjes dhe saktësi më të lartë.


E brendshme

Brenda makinës do të ketë edhe disa ndryshime që do të lidhen me rifreskimin e pamjes. Prerja e drurit do të hiqet dhe do të zëvendësohet me veshje prej pëlhure. Paneli i makinës do të marrë gjithashtu një ndryshim në fytyrë, por nuk janë dhënë detaje.

-------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Yahoo Autos.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.