The recently released Tesla Model 3 has achieved a 5-star rating in China's IVISTA Intelligent Vehicle Integration test.

Tesla Model 3 i lëshuar së fundmi ka arritur një vlerësim me 5 yje në testin e Integrimit Inteligjent të Automjeteve IVISTA të Kinës.

Tesla Model 3 origjinal u vendos si një automjet jashtëzakonisht i sigurt, duke fituar dallimin se ka probabilitetin më të ulët të lëndimit midis të gjitha makinave të testuara nga Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostrada (NHTSA) në 2018. Modeli 3 i përmirësuar së fundmi vazhdon këtë trashëgimia e sigurisë, siç dëshmohet nga performanca e saj në testin e Integrimit Inteligjent të Automjeteve IVISTA të Kinës.

Testi IVISTA i Kinës vlerëson sistemet e avancuara të sigurisë së një automjeti dhe njihet zyrtarisht nga Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit (MIIT) dhe Bashkia të Chongqing. Vlerësimet e IVISTA përfshijnë nënshtrimin e automjeteve ndaj skenarëve të ndryshëm për të testuar veçoritë e tyre të avancuara të sigurisë. Modeli 3 i përmirësuar i Tesla, i lançuar së fundmi në Amerikën e Veriut, iu nënshtrua testimit në katër metrika kryesore: Drejtimi inteligjent, Siguria inteligjente, Ndërveprimi Inteligjent dhe Efikasiteti i Energjisë inteligjente. Në mënyrë mbresëlënëse, Modeli 3 mori një rezultat "Mirë" në të katër metrikat gjatë vlerësimeve të IVISTA.

Vlen të përmendet se testimi nuk përfshiu metrikën "Parkim inteligjent". Modeli i ri Tesla 3 dallohet si një makinë me vizion të pastër, duke eliminuar sensorët e radarëve ose ultrasonikë. Në vend të kësaj, ai mbështetet në një sistem të pastër shikimi, duke përdorur tetë kamera të jashtme për funksionet e sigurisë dhe të ndihmës së shoferit. Pavarësisht mungesës së disa sensorëve tradicionalë, rezultatet e forta të Modelit 3 në testet e IVISTA konfirmojnë performancën e tij të përgjithshme të fuqishme në sistemet e avancuara të sigurisë.

Ndërsa vlerësimet e sigurisë për modelin e përmirësuar Tesla 3 nuk janë zbuluar ende në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë, performanca e dukshme e automjetit në testin e Integrimit Inteligjent të Automjeteve IVISTA të Kinës sugjeron një mundësi të madhe për të fituar një vlerësim mbresëlënës sigurie, të ngjashme me paraardhësin e saj . Tesla ka një reputacion të mirëpërcaktuar për prioritizimin e sigurisë në automjetet e saj, dhe duke marrë parasysh suksesin e përmirësuar të Model 3 në testimin e avancuar të sistemit të sigurisë, nuk do të ishte befasuese nëse do të dëshmohej të jetë po aq i sigurt, nëse jo më i sigurt, sesa Modeli 3 origjinal. Angazhimi i Tesla-s për sigurinë e automjeteve rrit pritshmëritë për vlerësime pozitive të sigurisë në rajone përtej Kinës.

 

 

--------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

 

 

 

 

 

 

 

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.