Tesla receives thanks for EV development from Chinese President Xi

Tesla merr falënderime për zhvillimin e EV nga presidenti kinez Xi

Gjatë vizitës së fundit të presidentit kinez Xi Jinping në San Francisko, ai u takua me CEO të Tesla, Elon Musk dhe figura të tjera kyçe. Presidenti Xi shprehu mbështetjen për përpjekjet e Teslës në Kinë gjatë këtij takimi, i cili u zhvillua krahas angazhimeve me personalitete të ndryshme të teknologjisë, përfshirë Presidentin Joe Biden. Tesla China ndau në mediat sociale se Musk ishte i ftuar në një banket për nder të vizitës së Presidentit Xi në Zonën e Gjirit, ku të dy udhëheqësit diskutuan dhe morën miratimin e Xi për rritjen e prodhuesit të automjeteve brenda Kinës.

Tesla qëndron si një lojtar i shquar në tregun e automjeteve elektrike (EV) të Kinës, krahas kompanive si BYD, SAIC-GM-Wuling, Geely dhe të tjera. Që nga fillimi i prodhimit të makinave në fabrikën e saj në Shangai në vitin 2019, Tesla ka parë rritje të konsiderueshme, duke u bërë një kontribues kryesor në shitjet e saj vjetore. Ndërsa Gigafactory Texas po përgatitet, pritet të tejkalojë përfundimisht prodhimin e Shangait.

Prania e Gigafactory Shanghai i ka dhënë Teslës një avantazh të rëndësishëm, duke mundësuar shifra të fuqishme prodhimi dhe duke çimentuar një pozicion dominues në garën e automjeteve elektrike në të gjithë Azinë dhe Evropën. Kjo qendër prodhuese ka qenë thelbësore në sigurimin e rolit me ndikim të Tesla-s në adoptimin e EV brenda këtyre rajoneve. Për më tepër, me objektet e prodhimit të pozicionuara në mënyrë strategjike në SHBA për t'u kujdesur për tregun e Amerikës së Veriut, Tesla krenohet me një rrjet gjithëpërfshirës fabrikash, duke forcuar praninë e saj globale.

Postimi i Tesla-s në mediat sociale në Kinë detajoi ngjarjet e 15 nëntorit, duke theksuar praninë e CEO Musk në një banket që mirëpriti Presidentin Xi Jinping në San Francisko. Postimi theksoi takimin e Presidentit Xi me Musk dhe përfaqësuesit kryesorë përpara banketit, duke shprehur mbështetjen për përparimet e Teslës brenda Kinës. Musk, nga ana tjetër, përcolli mirënjohje për hapat e shpejtë të Kinës në sektorin e automjeteve të reja energjetike.

Duke festuar një dekadë që nga hyrja në tregun kinez, Tesla përshëndeti Gigafactory-in e saj në Shangai, funksionale që nga viti 2019, si një qendër kryesore globale prodhimi dhe qendër eksporti. Duke shprehur mirënjohje për mbështetjen e marrë, Tesla premtoi përkushtim të vazhdueshëm ndaj Kinës, duke synuar rritjen e mëtejshme të bashkëpunimit brenda automjetit të ri të energjisë, ruajtjes së energjisë, inteligjencës artificiale dhe fushave të lidhura me partnerët e industrisë.

 

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.