Tesla recently eliminated the Disney+ app from its entertainment offerings. This decision coincides with a reported dispute between Elon Musk and Disney CEO Bob Iger.

Tesla kohët e fundit eliminoi aplikacionin Disney+ nga ofertat e saj argëtuese. Ky vendim përkon me një mosmarrëveshje të raportuar midis Elon Musk dhe CEO të Disney, Bob Iger.

Elon Musk e intensifikoi përçarjen e tij me Disney duke përfshirë Teslën në përleshje. Pronarët e shumtë të Tesla kohët e fundit vunë re mungesën e aplikacionit të transmetimit të Disney, Disney+, nga automjetet e tyre, duke nxitur spekulime për heqjen e aplikacionit. Disa përdorues, si @TheTeslaHoe, shprehën zhgënjimin, duke e parë këtë veprim si një reagim të mundshëm ndaj tërheqjes së reklamave nga Disney nga X, një platformë e mediave sociale që Musk mbështet.

Ky veprim pason një seri ngjarjesh në nëntor, kur markat kryesore , duke përfshirë Apple, Sony dhe Disney, ndaluan fushatat e tyre reklamuese në X pas miratimit nga Musk për një teori konspirative antisemitike. Qëndrimi konfrontues i Musk gjatë një interviste të drejtpërdrejtë në Samitin Dealbook të New York Times, ku ai u drejtoi një gjuhë të qartë atyre që pyesnin reklamuesit në arratisje, veçanërisht thirri CEO të Disney-t Bob Iger.

Pronarët e Tesla-s, duke përfshirë mbështetës si @WholeMarsBlog , konfirmoi mungesën e aplikacionit Disney+ nga automjetet e tyre, duke ndezur diskutime rreth natyrës selektive të heqjes. Raportet nga Electrek sugjeruan që Tesla fillimisht e informoi Disney-n për heqjen e aplikacionit, por më vonë e rishikoi, duke synuar ta heqë atë vetëm nga automjetet që nuk e kishin përdorur më parë aplikacionin Disney+.

Aplikacioni Disney+, pjesë e modalitetit Teatri të Teslës krahas platforma të tjera si Netflix, Hulu, YouTube, Twitch dhe TikTok, duket se janë synuar posaçërisht për heqje. Pavarësisht vendimit të Teslës, ata nuk i ofruan Disney-t një arsye të qartë për heqjen e aplikacionit, duke i lënë implikimet të hapura për interpretim.

 

----------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Mashable.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.