Tesla advises owners that new vehicles do not come with Steam Gaming support

Tesla këshillon pronarët që automjetet e reja të mos vijnë me mbështetjen e Steam Gaming

Tesla ka informuar pronarët e automjeteve se modelet e reja nuk do të përfshijnë mbështetjen e Steam Gaming, një veçori e prezantuar me Model S dhe Model X në dhjetor 2022 si pjesë e përditësimit vjetor të pushimeve.

Steam, një platformë lojrash me një bibliotekë të gjerë lojërash, u integrua në automjetet Tesla gati dy vjet më parë. CEO Elon Musk e mbrojti këtë veçori si një përparim domethënës gjatë verës së vitit 2022.

Megjithatë, pronarët tani po informohen se automjetet e tyre do të humbasin funksionalitetin e Steam. Prodhuesi i automjeteve njoftoi një pronar të ri Model X përpara dorëzimit se veçoritë e lojërave do të kufizoheshin.

Mesazhi thotë:

"Tesla po përmirëson kompjuterin e lojërave në Modelin tuaj X, që do të thotë se automjeti juaj nuk do të mbështesë më lojërat Steam. Megjithatë, të gjitha funksionet e tjera argëtuese dhe aplikacioni do të mbeten të paprekura."

Tesla ka zbatuar ndryshime të gjera në të gjithë operacionet e saj për të kursyer para. Një nga veprimet më domethënëse kanë qenë pushimet nga puna në shkallë të gjerë gjatë muajit të kaluar, duke reduktuar fuqinë punëtore me 10 deri në 20 për qind.

Duket se disa nga këto masa për uljen e kostos po prekin tani vetë automjetet.

Disa përdorues të Reddit iu përgjigjën postimit fillestar me spekulime se pse Tesla mund ta heq këtë veçori. Arsyet e mundshme përfshinin përdorimin e ulët, përvojën e dobët të lojërave dhe shkarkimin e baterisë.

Shumë besonin se integrimi i Steam ishte pjesë e shtytjes së Tesla drejt argëtimit në makinë për udhëtime autonome në të ardhmen, pasi kompania ka punuar në robotaksi dhe një komplet komplet i plotë me vetëdrejtim. Megjithatë, duket se kjo veçori nuk do të përfshihet në modelet e ardhshme të automjeteve.

Artikulli është shkëputur nga teslarati.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.