Tesla has unveiled its outlined expenditure strategies for electric vehicles (EVs) and artificial intelligence (AI).

Tesla ka zbuluar strategjitë e saj të përshkruara të shpenzimeve për automjetet elektrike (EV) dhe inteligjencën artificiale (AI).

Tesla ka përshkruar planet e saj të shpenzimeve kapitale për vitin 2024 dhe më tej në 10-K të lëshuar së fundmi. Në dokument, kompania parashikon të shpenzojë një minimum prej 10 miliardë dollarë këtë vit dhe vlerëson shpenzimet kapitale që variojnë nga 8 miliardë dollarë në 10 miliardë dollarë si në 2025 ashtu edhe në 2026.

Tesla pranon vështirësinë në parashikimin e planeve afatshkurtra të shpenzimeve kapitale për shkak të natyrës dinamike të projekteve të saj kryesore, pasigurive të mundshme në tregun global dhe zhvillimeve të vazhdueshme. Kompania është e angazhuar në projekte të ndryshme, duke përfshirë zhvillimin e automjeteve të reja, rritjen e prodhimit, prodhimin e baterive, zgjerimin e rrjetit të Supercharger dhe rritjen e investimeve në inteligjencën artificiale (AI) dhe autonominë.

Dokumenti vëren se ritmi i shpenzimeve kapitale mund të luhatet bazuar në prioritetet e projektit, arritjet historike, rregullimet e prodhimit, efikasitetin e kapitalit dhe shtimin e projekteve të reja.

Megjithë parashikimin rekord të shpenzimeve për vitin, Tesla ka paralajmëruar se rritja e saj norma në vitin 2024 pritet të jetë dukshëm më e ngadaltë se ajo e vitit 2023. Kompania po kalon midis dy fazave kryesore të rritjes, ku e para është shënuar nga zgjerimi global i platformës Model 3/Y dhe tjetra që pritet të fillojë me zgjerimin global të platforma e gjeneratës së ardhshme të automjeteve, veçanërisht në Gigafactory Texas.

Ndërsa viti 2024 mund të përbëjë sfida, Tesla mbetet e përkushtuar ndaj planeve të saj të shpenzimeve dhe projekteve të vazhdueshme, duke synuar të lundrojë me sukses gjatë vitit dhe të vazhdojë vrullin e saj përpara.

 

------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.