Tesla has reduced the prices of its Model 3 and Model Y vehicles in response to slower sales in the third quarter.

Tesla ka ulur çmimet e automjeteve të saj Model 3 dhe Model Y në përgjigje të shitjeve më të ngadalta në tremujorin e tretë.

Lideri i automjeteve elektrike uli çmimet me 1250 dollarë për versionet bazë Model 3 dhe me rreze të gjatë dhe me 2250 dollarë për modelin 3 Performance. Të dy versionet Model Y Long Range dhe Performance panë një ulje prej 2,000 dollarësh.

Pas një rënie të shitjeve në tremujorin e tretë krahasuar me tremujorin e mëparshëm, Tesla ka ndërmarrë hapin e pazakontë të uljes së çmimeve - një pengesë e rrallë për lideri i automjeteve elektrike.

Në Shtetet e Bashkuara, Tesla ka ulur çmimet e të tre niveleve të veshjes së automjetit të saj më të përballueshëm, sedanit Model 3, sipas çmimeve në faqen e saj të internetit të enjten vonë. Çmimet për Modelin Y popullor u ulën në nivelet e nivelit të mesëm me rreze të gjatë dhe të performancës së nivelit të lartë.

CEO i Tesla, Elon Musk ka deklaruar disa herë këtë vit se është i gatshëm të heqë dorë nga fitimet për volum më të lartë shitjesh dhe se Tesla synon të përdorë fuqinë e saj të çmimeve për të balancuar ofertën dhe kërkesën.

Variantet bazë Model 3 dhe Long Range kanë marrë një zbritje prej $1,250. Modeli bazë tani fillon nga 40,630 dollarë me transport, dhe modeli me rreze të gjatë fillon nga 47,630 dollarë me transport. Niveli i modelimit të Model 3 Performance, me një ulje çmimi prej 2,250 dollarë, fillon nga 52,630 dollarë me transport.

Tesla uli modelin Y Long Range me 2,000 dollarë, i cili tani fillon nga 50,130 dollarë me transport, dhe niveli i dekorimit të Performancës, e cila fillon nga 54,130 dollarë me transport.

 

-------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga CNBC.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.