Tesla has introduced an innovative park assist feature that utilizes bird's-eye view 3D reconstruction technology.

Tesla ka prezantuar një veçori inovative të ndihmës së parkut që përdor teknologjinë e rindërtimit 3D të pamjes nga syri i shpendëve.

Tesla më në fund ka zbuluar versionin e saj të pamjes së kërkuar nga syri i shpendëve në formën e një sistemi ndihmës rindërtimi parku 3D.

Kjo pamje nga lart-poshtë, një teknologji gjerësisht e pranishme në makinat luksoze dhe gjithnjë e më shumë e zakonshme në automjetet më të përballueshme, ka munguar dukshëm në linjën e Tesla deri më tani.

CEO Elon Musk ngacmoi ardhjen e tij në vitin 2020, por u deshën më shumë se tre vjet për t'u bërë realitet.

Ashok Elluswamy , kreu i softuerit Autopilot i Tesla-s, e shpalli këtë zbulim në një postim të fundit në X. Megjithëse nuk është pamja tradicionale e syve të shpendëve, në thelb i shërben të njëjtit qëllim dhe më shumë.

Elluswamy shpjegoi veçorinë në detaje:

"Ne kemi zëvendësuar brezin 2D të pengesave me një rindërtim 3D me rezolucion të lartë të rrethinës së Teslës. Është një zgjerim i Rrjetit tonë të Okupimit, duke ofruar rezolucion dukshëm më të lartë për lundrimin në situata të ngushta parkimi. Pengesat përshkruhen si një fushë me distancë të vazhdueshme , duke na lejuar të përfaqësojmë forma të ndryshme pa probleme dhe me efikasitet. Automjetet e shfaqura nuk janë rrjeta fikse; ato janë parashikime në kohë reale të krijuara nga rrjeti."

Kjo veçori është pjesë e Përditësimit të Tesla Holiday, një shtesë e shumëpritur, veçanërisht duke pasur parasysh se përditësimi fillimisht u perceptua si i dobët.

Megjithatë, fillimisht është i disponueshëm vetëm për automjetet e Tesla Vision që nuk kanë sensorë tejzanor (Model 3/Y që nga viti 2022 dhe Model S/X që nga viti 2023 tregoi se makinat e vjetra Tesla me sensorë tejzanor do të marrin përfundimisht këtë veçori, por një afat kohor specifik). nuk është konfirmuar.

 

-------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Los Angeles Times.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.