Tesla Initiates Deployment of Full Self-Driving Beta Version 12.2.1 for a Limited Group of Customers

Tesla fillon vendosjen e versionit 12.2.1 beta të plotë me vetëdrejtim për një grup të kufizuar klientësh

Tesla fillon prezantimin zyrtar të versionit beta të plotë vetë-Driving (FSD) 12 për një grup të kufizuar klientësh, duke nxitur vlerësime fillestare pozitive

Versioni 12 i shumëpritur beta i Full Self-Driving (FSD) nga Tesla tani po bën rrugën e saj drejt klientëve të përzgjedhur, duke shënuar një moment historik të rëndësishëm në vendosjen e softuerit të bazuar në rrjetin nervor. Pas një njoftimi fillestar për punonjësit e Tesla gjatë fundjavës, prodhuesi i automjeteve ka iniciuar zyrtarisht prezantimin e versionit beta 12.2.1 të FSD për një grup të kufizuar klientësh.

Disa klientë që kanë marrë përditësimin kanë hyrë në platforma të ndryshme për të ndarë përvojat e tyre fillestare me softuerin e përmirësuar. Mark Bixby, një përdorues për një kohë të gjatë beta i FSD që nga viti 2021, e përshkroi kalimin nga versioni 11 në versionin 12 si "përmirësimi më i madh nga lëshimi në lëshim" që ai ka parë. Në një postim të detajuar në Facebook që përshkruan përvojën e tij, Bixby theksoi përmirësime të ndryshme, duke përfshirë përmirësime në trajektoren e kthesës, sinjalet e kthesës, kthesat me dukshmëri të ulët dhe më shumë.

Ndërsa pranoi disa regresione dhe zona që mbetën të pandryshuara, Bixby në përgjithësi reagimet përputhen me pritjet që rrethojnë versionin 12 beta të FSD. Zhvillimi i vazhdueshëm i Tesla-s dhe vendosja e aftësive të avancuara të drejtimit autonom nënvizon përkushtimin e kompanisë për të rafinuar dhe zgjeruar aftësitë e teknologjisë së saj Full Self-Driving.

Mark Bixby, një përdorues beta me përvojë të plotë vetë-Driving (FSD), thekson rëndësinë e drejtuesve që ruajnë gatishmërinë për të marrë kontrollin e makinës, edhe me versionin beta të FSD 12.2.1. Ai nënvizon se sistemi FSD klasifikohet si automatizimi i Nivelit 2, që kërkon monitorim dhe ndërhyrje të vazhdueshme të drejtuesit nëse është e nevojshme.

Bixby thekson aspektin paralajmërues të përdorimit të softuerit beta, duke theksuar se pavarësisht përmirësimeve të jashtëzakonshme, drejtuesit janë përfundimisht përgjegjës dhe përgjegjësia mbetet me ta në rast të ndonjë problemi të paparashikuar.

Veçanërisht, versioni beta 12.2.1 i FSD tregon aftësinë për të ekzekutuar me sukses U-Turns. Një veçori e dukshme është se sistemi mëson dhe kryen këtë manovër pa përpjekje të qarta programimi, duke u mbështetur në qasjen e tij të bazuar në rrjetin nervor për trajnim.

Një video e shpërndarë nga Omar nga Whole Mars Catalog demonstron versionin beta të FSD 12.2.1 duke lundruar pa probleme një udhëtim nga aeroporti i San Franciskos në qendër të qytetit pa asnjë ndërhyrje shoferi. Lëshimi i versionit 12 beta të FSD është pritur me padurim, me Elon Musk dhe të tjerë që theksojnë rolin e tij kryesor në avancimin drejt autonomisë së plotë. Versioni heq mbi 300,000 rreshta kodi të shkruar nga njeriu, duke kaluar në një qasje të bazuar në rrjetin nervor të trajnuar me skenarë të drejtimit të botës reale, duke lejuar sistemin FSD të kontrollojë në mënyrë aktive makinën në vend që thjesht të zbulojë objekte. Qëllimi përfundimtar është heqja e emërtimit "beta" nga softueri FSD.

 

 

---------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.