Tesla is currently in discussions regarding the establishment of a Gigafactory in Thailand, according to an official source.

Sipas një burimi zyrtar, Tesla është aktualisht në diskutime në lidhje me ngritjen e një fabrike Gigafactory në Tajlandë.

Tesla është aktualisht në diskutime me qeverinë tajlandeze në lidhje me mundësinë e krijimit të një Gigafactory në vend, siç zbulohet nga një zyrtar nga zyra e Kryeministrit. Bashkëpunimi ndërmjet Tesla-s dhe Tajlandës ka qenë në shqyrtim prej disa vitesh, me zhvillimet e fundit që tregojnë një përpjekje më të bashkërenduar për të eksploruar potencialin për një Gigafactory në Tajlandë.

Progres i rëndësishëm duket se është duke u zhvilluar, me përfaqësuesit e qeverisë tajlandeze që tregojnë se Tesla po eksploron në mënyrë aktive opsionet për ndërtimin e një fabrike prodhimi brenda vendit. Një konfirmim i fundit nga një zyrtar sugjeroi se objekti mund t'i kushtohet prodhimit të automjeteve elektrike (EV) ose baterive.

Ky zhvillim i fundit pason një seri takimesh midis Tesla-s dhe zyrtarëve tajlandez, veçanërisht në pjesën e fundit i vitit 2023. Veçanërisht, Kryeministri Srettha Thavisin vizitoi fabrikën e Tesla-s Fremont në Kaliforninë Veriore vitin e kaluar, duke forcuar më tej diskutimet. Për më tepër, Tesla thuhet se ka plane të dërgojë zyrtarë në Tajlandë për inspektime në terren të vendeve të mundshme të fabrikës.

Kryeministri Srettha pati angazhime të shumta me Teslën, duke përfshirë një takim me CEO Elon Musk në Nju Jork në shtator. , gjatë së cilës diskutimet përfshinin Tesla, SpaceX dhe Starlink.

Ndërsa Tajlanda aktualisht krenohet me një industri të fuqishme të prodhimit të automobilave dhe mban pozicionin e të qenit prodhuesi dhe eksportuesi më i madh i automjeteve në Azinë Juglindore, ka një përpjekje të përbashkët për të ndryshuar drejt mbështetjes së sektorit të EV. Qëllimi është të pozicionohet Tajlanda si një qendër kyçe për prodhimin e EV midis kompanive globale.

Tajlanda ka tërhequr tashmë investime të konsiderueshme, që tejkalojnë 1.44 miliardë dollarë, nga kompanitë kineze të automobilave, sipas Reuters. Admirimi i dukshëm për Teslën, së bashku me infrastrukturën ekzistuese të Tajlandës për prodhuesit kinezë të EV, sugjeron një interes të madh për të patur Tesla si një prezencë në vend.

Arsyet për këtë interes mund të përfshijnë reputacionin e Teslës si një kompani kryesore globale e EV , edhe pse u përball me konkurrencë nga BYD në vëllimin global gjatë tremujorit të katërt. Udhëheqja teknologjike e Tesla-s në sektorin e EV dhe roli i saj i mundshëm në ndikimin e prodhuesve të tjerë të automjeteve që ta konsiderojnë Tajlandën si qendër prodhimi kontribuojnë në entuziazmin e vendit për bashkëpunimin.

 

 

--------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.