Tesla has made Brandenburg the number one economic growth leader in Germany

Tesla e ka bërë Brandenburgun liderin numër një të rritjes ekonomike në Gjermani

Prania dhe aktivitetet e Tesla-s në Brandenburg e kanë vendosur shtetin në krye të rritjes ekonomike të Gjermanisë në gjysmën e parë të këtij viti. Kompania ka sjellë një shtysë të madhe në Brandenburg.

Për shkak të një transaksioni të suksesshëm, situata ekonomike në Brandenburg po pëson ndryshime pozitive. Shteti mirëpriti Teslën në vitin 2019 dhe përfitoi shumë nga aktivitetet e kompanisë. Falë prodhuesve, Brandenburgu arriti rritjen më të madhe ekonomike në vend në gjysmën e parë të vitit.

Zyra e statistikave të qeverisë gjermane deklaroi të premten se produkti i brendshëm bruto (PBB) i Gjermanisë Lindore u rrit me 6.0% nga janari në qershor. Ekspertët në këtë fushë pranojnë se kjo rritje është për shkak të prodhimit të automobilave në Brandenburg.

"Prodhimi i automobilave ka sjellë një nxitje të madhe në ekonomi", tha eksperti statistikor Benjamin Gampfer për Reuters, "Kjo është arsyeja kryesore pse Brandenburgu është shumë mbi mesataren kombëtare."

Hamburgu renditet i dyti me një normë rritjeje të PBB-së prej 1.7%, duke kryesuar Saksoninë e Ulët me 0.9%. Shteti i Rheinland-Pfalz (për shkak të industrisë së dobët) u rendit i fundit, me një rënie prej 5,4%, dhe shteti i Saksonisë Anhalt me ​​një rënie prej -3,2%. PBB-ja kombëtare është ulur me 0.3%. Shumë ekspertë presin që një situatë e ngjashme të ndodhë gjatë vitit 2023.

Megjithëse Brandenburgu ka objekte të ndryshme prodhimi, duke përfshirë ato për furnizimin e prodhuesve të automjeteve, kontribuuesi më i madh është ende Tesla. Ky prodhues amerikan ka një fabrikë afër Grünheide që prodhon afërsisht 5000 makina në javë. Giga Berlin ofron mbi 11,000 mundësi pune dhe është punëdhënësi më i madh privat në Brandenburg.

Po, Tesla mund të luajë një rol në Brandenburg, "tha Gampfer për Reuters. Në vitin 2022, vlera totale e shtuar e industrisë prodhuese të Brandenburgut u rrit me mbi 13%. Alexander Schirp, Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm i Shoqatës së Biznesit të Berlinit të Brandenburgut (UVB) , theksoi se forca kryesore lëvizëse për rritje është investimi në industrinë e automjeteve elektrike.

Ai tha, "Ne po krijojmë një bërthamë rritjeje këtu, e cila do të sjellë vrull dhe prosperitet të ri për të gjithë rajonin.

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.