Tesla appears to have designated the forthcoming leader of its 4680 battery initiative

Tesla duket se ka caktuar liderin e ardhshëm të nismës së saj të baterive 4680

Duket se Tesla ka zgjedhur potencialisht liderin e ardhshëm për programin e saj ambicioz të baterive 4680. Menjëherë pasi Drew Baglino, ish SVP Powertrain and Energy Engineering, u largua nga kompania, Tesla duket se ka emëruar Bonne Eggleston si kreun e ri të ndarjes së baterive 4680.

Raportet fillestare rreth promovimit të supozuar të Eggleston u shfaqën në Kinë, me botimin e teknologjisë LatePost që deklaroi se ekzekutivi i sapo ngritur supozohet se mbajti një takim në të gjithë departamentin ku ai njoftoi një ndalim të pushimeve nga puna. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ekipi i Tesla 4680 do të ketë ndonjë ndërprerje, pasi raporti përmend gjithashtu se kompania synon të përmbushë objektivat e saj për uljen e kostos deri në fund të vitit.

Në raportin e tij, LatePost pohoi se Tesla synon të arrijë reduktime të konsiderueshme të kostos në krahasim me çmimet e baterive ekuivalente të ofruara nga furnizuesit si Panasonic dhe LG Energy Solution.

Sipas burimeve të njohura me çështjen e cituar nga botimi kinez, Tesla supozohet se synonte të arrinte kosto më të ulëta për bateritë e saj të prodhuara vetë në krahasim me ato të furnizuara nga ofruesit e jashtëm në fillim të këtij viti. Menaxherët në departamentin e baterive dyshohet se u njoftuan në atë kohë se Tesla mund të braktiste përpjekjet e saj në lidhje me baterinë 4680 nëse reduktimet e synuara të kostos nuk përmbusheshin deri në fund të vitit.

Para emërimit të dukshëm të Eggleston si kreu i ri i Programi 4680 i Tesla-s, departamenti i materialeve të baterive të kompanisë thuhet se pushoi afërsisht gjysmën e fuqisë punëtore. Për më tepër, ekipi 4680 supozohet se përjetoi një reduktim prej 20% të punonjësve, duke lënë në fakt rreth 800 individë.

Eggleston, në fund të tij, duket se e ka pranuar në heshtje emërimin e tij të supozuar si kreu i ardhshëm i programit 4680 të Teslës. Duke iu përgjigjur një postimi në X që diskutonte raportin LatePost, Eggleston përdori dy emoji që entuziastët e automjeteve elektrike i interpretuan si një pohim delikate të zhvillimeve të fundit.

Bateritë 4680 të Tesla-s përbëjnë një element thelbësor të përpjekjeve të ardhshme të kompanisë. Aktualisht, të përdorura në prodhimin e Cybertruck në Giga Texas, këto bateri kanë një rëndësi të jashtëzakonshme. Duke supozuar se Tesla lundron me sukses sfidat e rritjes së prodhimit dhe uljes së kostos lidhur me bateritë 4680, nuk do të ishte e paparashikueshme që automjetet si Robotaxi i specializuar "Cybercab" të integrojnë gjithashtu këto qeliza të gjeneratës së ardhshme.

Artikulli është shkëputur nga Teslarati.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.