Tesla appears poised to introduce wireless electric vehicle charging.

Tesla duket e gatshme të prezantojë karikimin e automjeteve elektrike me valë.

Sipas Manualit të Shërbimit të Teslës, kompania duket e gatshme të prezantojë karikimin e automjeteve elektrike me valë (EV).

Megjithëse karikimi me valë EV është ende në fazat e hershme të zhvillimit, ai ofron avantazhe të qarta për përdoruesit dhe prodhuesit e automjeteve po e njohin potencialin e saj.

Tesla është përfshirë në mënyrë aktive në zhvillimin e karikimit të automjeteve me valë, duke përfshirë blerjen e Wiferion vitin e kaluar. Ndërsa Tesla më vonë shiti Wiferion, ajo mbajti inxhinierët e saj për projektet e brendshme të karikimit me valë. Tesla konfirmoi fokusin e saj në karikimin induktiv me valë për automjetet e saj.

Gjatë një interviste me Jay Leno në vitin 2023, shefi projektuesi Franz von Holzhausen dhe Zëvendës Presidenti i Inxhinierisë së Automjeteve Lars Moravy përmendën punën e Teslës në karikimin me valë:

"Ne po punojmë për karikimin induktiv. Kështu që nuk keni nevojë të futni diçka në prizë në atë pikë. Thjesht tërhiqeni në garazhin tuaj, ngasni mbi tavolinë dhe jeni duke karikuar."

Megjithëse Tesla nuk ka ofruar përditësime të fundit mbi paraqitjen e karikimit me valë, zbulimi në Manualin e Shërbimit, veçanërisht për Cybertruck, sugjeron që kjo teknologji mund të debutojë së shpejti. Pas ngacmimit të karikimit me valë gjatë Ditës së Investitorëve Tesla në 2023, ka të ngjarë që kompania të përgatitet për prezantimin e saj në të ardhmen e afërt.

 

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.