Tesla to sells chargers to UK station operator for ‘open network’

Tesla do t'i shesë karikuesit operatorit të stacionit në Mbretërinë e Bashkuar për "rrjetin e hapur"

Tesla ka hyrë në një marrëveshje me EG Group për të lehtësuar zgjerimin e rrjetit të karikimit të automjeteve elektrike (EV), evpoint, në Mbretërinë e Bashkuar dhe në të gjithë Evropën. Si pjesë e marrëveshjes, EG Group synon të blejë njësitë më të fundit të karikimit ultra të shpejtë të Tesla-s për të përmirësuar infrastrukturën e karikimit evpoint.

Rebecca Tinucci, Drejtoreshë e Lartë e Infrastrukturës së Karikimit të Tesla, shprehu entuziazëm për bashkëpunimin, duke thënë: "Instalimi i shpejtë i infrastrukturës së karikimit të automjeteve të besueshme dhe të lehtë për t'u përdorur është hapi i duhur drejt një të ardhmeje të qëndrueshme dhe një fushë kyçe e fokusit për ne në Tesla. Për këtë arsye, ne jemi të ngazëllyer për të vënë në dispozicion harduerin tonë të karikimit të shpejtë për blerje te EG Group dhe drejtues të tjerë në hapësirë."

Aktualisht, EG Group ka mbi 600 karikues EV brenda rrjetit të tij të karikimit. Partneriteti me Tesla synon të shtyjë rritjen e rrjetit të karikimit evpoint për të tejkaluar 20,000 karikues EV. Karikuesi i parë Tesla në një stacion evpoint parashikohet të instalohet deri në fund të vitit 2024. Është e rëndësishme që evpoint është projektuar të jetë i aksesueshëm për të gjitha markat e automjeteve elektrike.

Marrëveshja midis Tesla dhe EG Group është një moment historik i rëndësishëm për evpoint, sipas Zuber Issa, Themeluesi dhe bashkë-CEO i EG Group. Ai theksoi se kjo marrëveshje, e para e këtij lloji midis Tesla-s dhe një operatori të palës së tretë të pikave të karikimit në Evropë, do të revolucionarizojë mënyrën se si klientët ngarkojnë automjetet e tyre dhe angazhohen me EG. Issa theksoi ndikimin transformues që ky partneritet do të ketë në ofrimin e infrastrukturës thelbësore të tarifimit për të mbështetur kalimin në një të ardhme Net Zero.

Vlen të përmendet se Tesla është angazhuar në marrëveshje të ngjashme me kompani të tjera në të kaluarën. Për shembull, BP Pulse porositi karikues Tesla me vlerë 100 milionë dollarë për t'u vendosur në Shtetet e Bashkuara, duke krijuar një rrjet të pavarur. Në tetor, Ford njoftoi gjithashtu planet për të integruar më shumë se 15,000 Tesla Superchargers në rrjetin e tij të karikimit EV, i njohur si Rrjeti i Karikimit BlueOval. Këto bashkëpunime nënvizojnë rëndësinë në rritje të partneriteteve në zgjerimin e infrastrukturës së karikimit të automjeteve elektrike.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.