Tesla to appear at China International Supply Chain Expo in Beijing

Tesla do të shfaqet në Ekspozitën Ndërkombëtare të Zinxhirit të Furnizimit në Kinë në Pekin

Më vonë këtë muaj, Tesla është planifikuar të marrë pjesë në ekspozitën inauguruese të Zinxhirit Ndërkombëtar të Furnizimit të Kinës, e planifikuar të zhvillohet në Pekin.

Ekspozita krenohet me një grup prej 515 ekspozuesve, mes tyre Tesla, Apple dhe shumë kompani të tjera të shquara, siç raportohet nga Nikkei Asia të martën. Organizuar nga Këshilli i Kinës për Promovimin e Tregtisë Ndërkombëtare, ngjarja është planifikuar të zgjasë nga 28 nëntori deri në dhjetor.

Rreth një e katërta e ekspozuesve në këtë ngjarje përbëhen nga kompani të huaja, me afërsisht 20% e këtyre njësive ekonomike amerikane, sipas detajeve të ndara në një konferencë të këshillit tregtar në fillim të kësaj jave.

Midis pjesëmarrësve në SHBA janë Amazon, Intel, Qualcomm, HP dhe një ekzekutiv i Google që merr pjesë në një forum. Ekspozita mori gjithashtu mbështetje nga presidenti kinez Xi Jinping, duke theksuar bashkëpunimin e vazhdueshëm midis kombeve. Gjatë vizitës së tij të fundit në SHBA, Presidenti Xi falënderoi Tesla-n për kontributet e saj në Kinë. Kësaj fryme bashkëpunimi iu bë jehonë edhe Zhang Shaogang, nënkryetari i këshillit tregtar, duke shprehur optimizëm se përfshirja e këtyre firmave amerikane do të forconte më tej Kinë-SHBA. marrëdhëniet.

Në Ekspozitën e gjashtë Ndërkombëtare të Importit të Kinës, Tesla prezantoi Modelin 3 "Highland" të ndërtuar nga Gigafactory Shangai, i cili ka hyrë në vende të ndryshme në të gjithë Evropën dhe Azinë muajt e fundit. Modeli i rifreskuar 3 Highland filloi dërgesat në Kinë muajin e kaluar, siç u njoftua nga Tesla në Weibo.

Në tregun e gjerë kinez të automjeteve, Tesla qëndron si një shitës i shquar i automjeteve elektrike (EV), duke ndarë hapësirën me makinën me gaz dhe prodhuesin e automjeteve elektrike BYD. Shifrat e tetorit nga Shoqata e Makinave të Pasagjerëve të Kinës (CPCA) zbulojnë se Tesla shiti 72,115 automjete Giga të prodhuara në Shanghai, me 43,489 të eksportuara në vende të tjera.

 

 

-------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.