Tesla to Launch Train Shuttle to Giga Berlin in September

Tesla do të nisë anijen me tren për në Giga Berlin në shtator

Tesla po lançon transportin e vet të trenit për në Giga Berlin duke filluar nga shtatori. Treni do të lëvizë rreth 60 herë në ditë dhe do të transportojë jo vetëm punonjësit e fabrikës, por është gjithashtu i disponueshëm për përdorim falas nga qytetarët.

Tesla vazhdon të zhvillohet në Gjermani me Giga Berlinin e saj. Kompania gjithashtu kërkon të përfitojë banorët vendas dhe të krijojë kushte komode pune për punonjësit e saj. Meqenëse Giga Berlin është paksa e largët nga vendbanimet, punonjësve u është dashur të shkojnë në punë me makinë, autobus ose tren, dhe më pas me autobus, në varësi të vendit nga vijnë. Kjo nuk është mënyra më miqësore me mjedisin dhe jo shumë e përshtatshme. Prandaj, duke përfituar nga fakti se ekzistonte një hekurudhë në territorin e Giga Berlin, Tesla filloi të zhvillonte një plan për ta përdorur atë për transportin e punonjësve.

Kështu, fabrika Tesla u lidh me rrjetin shtetëror hekurudhor me trenin e saj. Pas më shumë se një viti planifikimi dhe zbatimi, kompania njoftoi të enjten se transporti i ri duhet të fillojë të funksionojë në shtator. Ai do të udhëtojë ndërmjet stacionit hekurudhor Erkner dhe stacionit direkt pranë Giga Berlin nga e hëna, 4 shtator.

Treni do të lëvizë rreth 60 herë në ditë nga e hëna në të premte. Ai do të dërgojë më shumë se 1500 punonjës për ndërrim direkt në ndërtesën e fabrikës. Kjo do të reduktojë ndjeshëm gjurmën e karbonit të punonjësve të Tesla. Përveç kësaj, do të heqë ngarkesën nga rrugët pranë fabrikës dhe Erkner, të cilat shpesh janë të mbingarkuara gjatë orëve të pikut. Përveç kësaj, banorët vendas mund të përfitojnë gjithashtu nga ky transport. Ata gjithashtu mund ta përdorin atë sipas nevojës. Transporti Tesla është falas. Ky shërbim synon të zëvendësojë shërbimin ekzistues të autobusëve ndërmjet Erkner. Departamenti i Ndërtimit dhe Transportit i Shtetit të Brandenburgut miratoi nisjen e anijes në shkurt.

Vendndodhja për Giga Berlin u zgjodh falë vendimeve të menduara dhe të balancuara, një prej të cilave ishte fakti se një linjë hekurudhore kalon nëpër vendin e fabrikës, duke lidhur zonën industriale të Freienbrink me pjesën tjetër të binarëve. Në janar 2022, u bë e ditur se Tesla bleu hekurudhën ekzistuese nga Deutsche Regionaleisenbahn Group (DRE) për një lidhje më të mirë me Giga Berlin. Në këtë pjesë të hekurudhës, para ardhjes së Teslës, trenat nuk kishin qarkulluar për rreth një vit, por infrastruktura ishte në rregull. Itinerari fillimisht ishte projektuar për trafik konkurrues mallrash, kështu që mund të ofronte një sërë përfitimesh për Teslën.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga InsideEVs.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.