Tesla discusses the arrival of the Cybertruck in Canada, while Rivian expedites its delivery timeline.

Tesla diskuton ardhjen e Cybertruck në Kanada, ndërsa Rivian përshpejton afatin kohor të dorëzimit të tij.

Tesla është në diskutime rreth prezantimit të Cybertruck në tregun kanadez, ndërsa Rivian po përshpejton me shpejtësi përpjekjet e saj të dërgesës në të njëjtin rajon.

Tesla nisi dërgesat e Cybertruck në SHBA, kryesisht në Teksas dhe Kaliforni, drejt fundi i vitit të kaluar. Zgjerimi i dërgesave brenda SHBA-së ka qenë gradual, siç është zakon për Teslën përpara se të dilte në tregje të tjera, duke filluar zakonisht me Kanadanë.

Rohan Patel, kreu i çështjeve qeveritare dhe zhvillimit të biznesit të Tesla, adresoi pyetjet në lidhje me Cybertruck zgjerimi në Kanada në X. Patel vuri në dukje se procesi përfshin kryesisht "dokumentet rutinë" dhe theksoi se pritet të ndodhë "së shpejti". Kur u pyet në lidhje me vonesat e mundshme për shkak të qeverisë kanadeze, Patel pranoi se ka punë për të bërë nga të dyja palët, por theksoi natyrën standarde të procesit, duke shprehur angazhimin e kompanisë për të përshpejtuar hapat e nevojshëm.

Nëse kjo zgjerimi me të vërtetë ndodh menjëherë, ai do të shënonte një nga nxjerrjet më të shpejta të një automjeti të ri Tesla në një treg të ri.

Njëkohësisht, Rivian ka njoftuar mbajtësit e shumëpritur të rezervimeve kanadeze se së shpejti mund të kualifikohen për dërgesa. Kompania ka punuar në mënyrë aktive për të zgjeruar rrjetin e saj të qendrave të shërbimit dhe tani është e pozicionuar për të ofruar automjete jo vetëm në të gjithë Shtetet e Bashkuara kontinentale, por edhe në Alberta, British Columbia, Ontario dhe Quebec. Pavarësisht se aktualisht ka vetëm tre qendra shërbimi në Kanada (Calgary, Vancouver dhe Toronto), përpjekja e Rivian për të zgjeruar infrastrukturën e saj të shërbimit sinjalizon gatishmërinë e saj për t'u kujdesur për klientët kanadezë, veçanërisht në rajone si Quebec ku mund të nevojiten qendra shërbimi shtesë për dërgesa efektive.

 

------Artikulli i shkëputur nga Electrek.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.