The Tesla Cybertruck reveals a fresh aerodynamic wheel cover designed for its standard tire package.

Tesla Cybertruck zbulon një mbulesë të re të rrotave aerodinamike të krijuar për paketën standarde të gomave.

Në fillim të muajit, ekipi i Teslës në T Sportline theksoi një problem me mbulesat e rrotave në Tesla Cybertruck përmes një videoje. Problemi buronte nga zgjatimet e gomës në kapakët që mbivendosen me murin anësor të gomës, veçanërisht kur goma deformohet në bazën e saj gjatë drejtimit. Si rezultat, zgjerimet po bënin kontakt me gomat Goodyear Wrangler A/T. Si përgjigje, duket se Tesla i hoqi përkohësisht kapakët prej 75 dollarësh nga tregu për të adresuar problemin, pasi ato janë shënuar si "E pa stock" në dyqanin e aksesorëve Cybertruck për rreth një muaj.

Një përdorues X i quajtur Nic Cruz Patane ka ndarë informacione për një grup të ri mbulesash, duke shfaqur dizajnin e përditësuar në një video të postuar në X. Pamja e rifreskuar eliminon shqetësimin e shtesave që vijnë në kontakt me murin anësor, duke ofruar një pamje më të efektshme dhe funksionale.

Sipas Patane, këto kopertina të shfaqura rishtazi nuk janë versionet e ridizajnuara të destinuara për Cybertrucks të nivelit më të lartë. Aktualisht, Seria e Fondacionit Cybertruck është modeli i vetëm që ofrohet, me rrota premium 20 inç të pajisura me Goodyear Wrangler-të njëjtat goma të paraqitura në video. Parashikohet që Tesla të ofrojë një opsion të rrotave bazë me një gomë më të fokusuar në rrugë.

Sugjerimi i Patane që këto mbulesa më të vogla mund të vijnë me Pirelli Scorpion ATR mbështet pritjen e një rrote bazë në një gomë më të përshtatshme për përdorim urban. Pirelli Scorpions janë të njohur për aftësinë e tyre për të përballuar detyra të lehta jashtë rrugës, ndërsa njihen për funksionimin e tyre më të qetë dhe rezistencën më të ulët të rrotullimit në krahasim me Goodyears. Historikisht, Pirelli Scorpions ishin pajisje origjinale në automjete si Jeep Wrangler, Lexus GX 470 dhe Hummer H2.

Arsyeja e këtyre mbulesave në gomat premium është e paqartë. Pavarësisht nga kjo pasiguri, besueshmëria e Patane në ndarjen e informacionit të lidhur me Teslën, të tilla si prezantimi i modalitetit Wade të Cybertruck dhe përplasja e parë Cybertruck, i shton peshë vëzhgimeve të tij.

Një fakt i pamohueshëm është dallimi midis këtyre kopertinave dhe versionin e mëparshëm. Mbulesat më të vjetra të aeroplanit kishin zgjatime që rrethonin një pjesë të fortë qendrore të veshur me gomë të butë. Në të kundërt, dizajni i ri përmban rrasa pranë skajeve, të lidhura zakonisht me ndenjat e ftohjes së frenave. Kapaku qendror është futur në mbulesë në vend që të dalë prej tij. Ndërsa këto mbulesa bazë mund të mos nxjerrin të njëjtën atmosferë futuriste si ato premium, ato sjellin një estetikë të ndryshme që është gjithsesi tërheqëse. Edhe pse nuk disponohen ende në dyqanin e aksesorëve Tesla, ato shërbejnë si bazë për krahasim kur mbulesat e ridizajnuara premium dalin përfundimisht.

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.