Tesla Cybertruck outperforms Ford F-150 Raptor R on pavement with dirt

Tesla Cybertruck tejkalon Ford F-150 Raptor R në trotuar me papastërti

Tesla Cybertruck i sapo lëshuar ka hyrë me shpejtësi në përballje të ndryshme, duke përfshirë gara kundër disa konkurrentëve. Një nga sfiduesit e shquar është Ford F-150 Raptor R, i njohur si një nga kamionçinët më të shpejtë me djegie sot në Shtetet e Bashkuara.

Prania e qartë e Ford F-150 Raptor R është nofulla duke rënë, duke sfiduar ndërtimin e tij masiv duke dhënë shpejtësi mahnitëse. Rishikuesit nxjerrin në pah shkathtësinë e tij të papritur, duke e bërë atë të duket më shumë i ngjashëm me një vrapues në shkretëtirë jashtë rrugës sesa një kamionçinë konvencionale, me veçoritë e dobishme që duken pothuajse dytësore.

Në letër, Ford F-150 Raptor R duket si një ideal rival për Tesla Cybertruck. Ai krenohet me një motor V8 5.2 litërsh që gjeneron 700 HP dhe 868 Nm çift rrotullues, me peshë 6000 paund. Ndërkohë, Cybertruck ka tre motorë elektrikë që prodhojnë 845 HP dhe 930 Nm çift rrotullues, duke e ngritur shkallën në rreth 6,843 paund.

Tesla Cybertruck on dirt beats Ford F-150 Raptor R on pavement

Megjithë çmimin e tij më të lartë në 109,250 dollarë, Raptor R gjen konkurrencë në modelin më të lartë të Cybertruck, Cyberbeast, me çmim 99,990 dollarë.

Testet e kryera nga grupi i automobilave carwow tregojnë se Ford F-150 Raptor R dhe Tesla Cybertruck nuk përputhen në mënyrë të barabartë në një çerek milje në këmbë. Nëpërmjet garave të shumta zvarritëse, Cybertruck vazhdimisht doli fitues si në çerek milje në këmbë ashtu edhe në garat rrotulluese.

Krahasimi arriti në një pikë intriguese kur Carwow organizoi një garë zvarritjeje me një disavantazh të konsiderueshëm për Cybertruck. Ndërsa Ford F-150 Raptor R funksiononte në trotuar, Cybertruck kishte për detyrë të garonte në një rrugë të papastër - një skenar që zakonisht favorizon automjetet konvencionale. Çuditërisht, kamionçinë tërësisht elektrik ende e tejkaloi Raptor R, duke sfiduar pritshmëritë edhe në terrenin e pabarabartë.

Rezultatet e tilla bindëse padyshim nënvizojnë performancën mbresëlënëse të Tesla Cybertruck.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Yahoo Autos.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.