The Tesla Cybertruck features a 'wade mode' designed to create a pressurized environment for the battery, enabling the vehicle to traverse through water.

Tesla Cybertruck përmban një "modalitet wade" të krijuar për të krijuar një mjedis nën presion për baterinë, duke i mundësuar automjetit të kalojë nëpër ujë.

Tesla Cybertruck prezanton një veçori të quajtur "Wade Mode", një funksion që, sipas prodhuesit të automjeteve, i bën presion paketës së baterisë, duke i mundësuar automjetit të lundrojë nëpër ujë. Kjo duket se vërteton disa nga pohimet e mëparshme të Teslës në lidhje me aftësinë e kamionit për të operuar në ujë, një pretendim që nuk ishte marrë seriozisht më parë për shkak të udhëzimeve të garancisë së Tesla në lidhje me ekspozimin ndaj ujit.

Elon Musk, CEO i Tesla, shpesh bëri pretendime të guximshme për automjetet Tesla, duke përfshirë idenë se ato mund të funksionojnë shkurtimisht si varka. Megjithatë, këto pretendime zakonisht nuk janë konsideruar seriozisht, duke pasur parasysh mohimet e garancisë.

Me Cybertruck, Musk i përforcoi këto pohime, duke sugjeruar se kamioni do të ishte mjaftueshëm i papërshkueshëm nga uji për të lundruar nëpër lumenj, liqene dhe dete më të qetë. Ai madje theksoi një qëllim specifik për Cybertruck: të kalojë ujin midis Starbase të SpaceX dhe ishullit Padre Jugor në Teksas, duke mbuluar një distancë prej afërsisht 360 metrash (1,100 këmbë).

Tani që Tesla ka filluar dërgesat e Cybertruck, duket se aftësia e automjetit për të lundruar nëpër ujë nuk ishte thjesht një fjalë boshe. Si pjesë e modalitetit jashtë rrugës së Cybertruck, Tesla ka inkorporuar një "Wade Mode" të specializuar, duke forcuar qëllimin e saj për funksionalitetin jashtë rrugës dhe kalimin në ujë.

Image

Modaliteti Wade i modalitetit jashtë rrugës është intrigues me premtimin e tij për të bërë presion mbi paketën e baterisë. Ndërsa paketat e Tesla-s zakonisht janë të mbyllura dhe elastike ndaj ujit për periudha të shkurtra, kjo aftësi e re lë të kuptohet për mbrojtje të shtuar. Megjithatë, mund të jetë e kujdesshme të rishikohet garancia përpara se të lundroni me besim kamionin nëpër ujë.

 

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Jo një APP Tesla.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.