Tesla China raises prices for Model 3 and Model Y Rear Wheel Drive (RWD)

Tesla China rrit çmimet për Model 3 dhe Model Y Rear Wheel Drive (RWD)

Tesla ka zbatuar një rregullim të vogël çmimi për versionet e saj Model 3 dhe Model Y Rear Wheel Drive (RWD) në Kinë. Modeli 3 RWD i nivelit fillestar pësoi një rritje modeste prej 1,500 RMB, duke rezultuar në një çmim të ri fillestar prej 261,400 RMB (afërsisht 35,800 dollarë). Ndërkohë, Model Y RWD pa një rritje çmimi pak më të lartë prej 2,500 RMB, duke vendosur çmimin e ri fillestar në 266,400 RMB (rreth 36,500 dollarë).

Para rregullimit, Modeli 3 Rear Wheel Drive kishte një çmim prej 259,900 RMB (rreth 35,600 dollarë) pa opsione shtesë, ndërsa Modeli Y RWD kishte një çmim fillestar prej 263,900 RMB (afërsisht 36,100 dollarë) përpara opsioneve.

Vlen të përmendet se rregullimet e fundit të çmimeve për versionet Model 3 dhe Model Y Rear Wheel Drive (RWD) mund të shihen si një zgjatje e rritjeve të çmimeve të zbatuara javën e kaluar. Në rregullimet e mëparshme, Tesla China u fokusua në variantet me motor me dy motorë me rreze të gjatë me të gjitha rrotat (AWD) të Model 3 dhe Model Y.

Në raundin e fundit të rregullimeve të çmimeve, Modeli 3 Long Range Dual Motor All Wheel Drive (AWD) ishte i ri me një çmim prej 297,400 RMB (afërsisht 40,700 dollarë) dhe Modeli Y Long Range Dual Motor AWD u rendit me një çmim fillestar prej 302,400 RMB (rreth 41,400 dollarë) përpara opsioneve shtesë.

Strategjia e çmimeve të Tesla-s në Kinë ka shfaqur luhatje të dukshme muajt e fundit. Në gusht, kompania uli çmimet fillestare të Model Y Long Range dhe Model Y Performance me 14,000 RMB. Megjithatë, më 27 tetor, Modeli Y Performance pa një rritje përkatëse në çmimin e tij fillestar me 14,000 RMB. Më pas, më 9 nëntor, Model 3 Long Range dhe Model Y Long Range pësuan rritje të çmimeve prej 1500 RMB dhe 2500 RMB, respektivisht.

Kina mbetet një treg vendimtar për Teslën dhe prodhuesi i automjeteve elektrike duket të jetë duke performuar mirë në rajon. Në tetor, Tesla arriti shitje prej 72,115 njësive në Kinë, me 43,489 automjete të eksportuara dhe 28,626 të shitura në vend. Përbërja tregon se Modeli 3 kontribuoi me 7.94% në shitjet e Tesla-s në tetor në Kinë, ndërsa Modeli Y llogariti pjesën e mbetur prej 92.06%.

Pavarësisht këtyre rregullimeve, afatet kohore të dorëzimit për Modelin 3 të Tesla dhe Modelin Y në Kinë nuk kanë pësuar ndryshime. Modeli 3 dhe Modeli Y Rear Wheel Drive (RWD), së bashku me Modelin Y Performance, mbajnë një datë të parashikuar të dorëzimit prej 2-6 javësh. Nga ana tjetër, Model 3 Long Range dhe Model Y Long Range kanë vlerësuar datat e dorëzimit përkatësisht 6-9 javë dhe 6-8 javë.

 

-----------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.